Как да изберем шпакловка?

Обновяването на апартаментите е истински тест, особено ако плановете са грандиозни и стените трябва да бъдат реновирани – повърхностите на всички стаи е необходимо да бъдат изравнени и да се залепят тапети. Разбира се, би било по-добре да се повери тази работа на специалисти, които са запознати с избора на довършителни материали, притежават професионални ремонтни умения и предоставят гаранции за всички видове ремонтни работи. Въпреки това, за тези, които са решили да направят сами довършителните работи, тази публикация ще бъде полезна.

Първият въпрос, който човек ще си зададе в такава ситуация е как да не се заблуждава при избора на качествена мазилка. Специалистите съветват да се избере универсален вид.

За изглаждане на стени, тавани или запълващи стави със съединения с гипсокартон, човек ще се нуждае от лесна за използване шпакловка, която се нанася върху всички повърхности, включително и тези, които ще бъдат боядисани. Универсалният тип мазилка е вид универсален агент на полимерна основа, който е подходящ, както за ръчно, така и за механично приложение. Тя ще бъде гарант за качествено довършване и солидна основа за тапети от различни видове.

Човек може да потърси съвет от продавачите в магазините за отличителните свойства на различните смеси. Другият вариант е да прочете инструкциите, тъй като много от тях имат върху опаковката си маркировка “под тапет.” Но такъв избор, според експертите не е най-правилния, защото дори и върху етикета да пише, че един продукт е за тапети, това не е достатъчна гаранция, че той има високо качество на фиксация към повърхността на стената и тапетите. Изводът е, че е препоръчително да се прочетат не само инструкциите за шпакловка, но и тези за тапетите, които ще се лепят!

За да не почука на вратата на следващия ден отново нуждата от ремонт, е добре човек да се поинтересува максимално в процеса на подготовката за ремонта. Съвременният пазар на довършителни материали е толкова интересен и разнообразен, че човек не може да направи своя избор без да потърси съвет от специалисти или да повери всички грижи за ремонта на апартамента на опитни занаятчии.

Източник: http://zid-ko.com/