Включете актуалния цвят марсал в домашния интериор!

Всяка година, авторитетният Университет за Цветове –  Pantone – определя даден нюанс за цвета на година. Много хора от цял свят следят тази тенденция поради различни причини, а останалите просто от чисто любопитство или от нуждата за черпене на естетически идеи. Така, цветът на годината е идеален за основен акцент на вашата сватба или абитуриентски бал, а също така и за чисто новото ви домашно обзавеждане или освежаване на жилището.

Цветът за 2015 година вече е определен и той носи името марсал. Това е изключително интересен, харизматичен и атрактивен нюанс, който основно включва нотките на червеното и кафявото, а лилавото стои с основата на оттенъка. Цветът марсал се свързва с популярното едноименно вино, което се добива в Сицилия, а очарованието, което то носи със себе си , може отлично да бъде внедрено и в модата, и в интериорния дизайн. Ние, като експерти във втората област, решихме да ви предложим няколко оригинални идеи за вмъкване на оттенъка за 2015 година – марсал – в домашния интериор. Разгледайте ги, за да се вдъхновите, и задължително освежете жилището си с този нюанс, защото той, определено, може да промени изцяло облика както на една отделна стая, така и на целия апартамент или къща!

Първо, трябва добре да знаете с кои други нюанси можете да съчетаете цвета марсал. Според експертите в интериора, той отлично ще пасне на предмети и фон в бяло, сиво, бежово, черно и много бледо кафяво. Бъдете особено внимателни, ако сте решени на всяка цена да рискувате и да предприемете по-смела комбинация от марсал и неговите основни нотки – червено, кафяво и лилаво. Имайте на предвид, че марсалът е малко претенциозен цвят и може лесно да обърка цялата картинка, която първоначално сте си представяли. За хората, които искат да импровизират и да постигнат по-авангарден интериор, можем да предложим комбинация от марсал с нюанса на горчицата, турско синьо и искрящо розово.

И въпреки че е претенциозен, марсалът лесно може да се приспособи във всяка част от домашния интериор. Така, той е идеалното разрешение за скучната стая с бели стени и под. Можете да ползвате марсала както под формата на боя за стените, така и като мозайка или килим за пода. Плътни завеси или завивки в нюанс марсал идеално ще освежат спалнята, а ако държите изцяло да реновирате хола, можете спокойно да си закупите чисто нова холова гарнитура (за предпочитане от по-мека дамаска, а не кожа или синтетични материи) в марсал. Отделни акценти в нюанс марсал – статуетки за украса, рамки за семейните ви снимки, вази, пластмасови декоративни кухненски сервизи, свещници и дори изкуствени цветя – са не по-малко оригинален начин да преобразите своето жилище според най-актуалния цветен тренд за 2015 година!