Защо да изберем мебели от букова дървесина

Букът е от рода на широколистните дървета, които спадат към семейство Фагацея. Те обичат умерения климат и затова може да ги видите в континентите Европа, Азия и Северна Америка. Различните подвидове се класифицират между 10 и 13 по официална информация. Подродът Енглериана се среща само в Източна Азия. Така във всеки континент се срещат различни видове бук, които се използват от големи компании, които се занимават с пласиране на дървесина.

Буковата дървесина се използва най-мащабно в България, защото се среща във всички по-големи български планини като Стара Планина, Пирин, Осогово, Родопи, Странджа и Рила. Най-добре е букът да не прехвърля 120 години, защото след това започват да се образуват болести, които предизвикват гниене във високите части и сърцевината на дървото. Буковата дървесина се разпознава по това, че на цвят тя е червеникавобяла. Здравата букова дървесина няма ядро, може да се появи лъжливо такова, но то не е симетрично с останалата част. Освен за стандартните производства на мебели, дървесината от бук се използва още за парен бук, шперплат и готова продукция. След като се попари цветът става светлочервен, след това вече е готов за всякакъв вид обработка. Използва се не само в мебелното производство, но и в строителството за изграждане на стабилни подпори.

Мебели от букова дървесина

Желаейки да промените облика на вашата спалня, спокойно може да заложите на мебели от букова дървесина. Изборът е един от най-добрите, които може да направите, защото тя е здрава, със стилни орнаменти и се комбинира добре с всичко. Цветът е комбинация между червено и кафяво, когато се обработи. Може да поръчате таблите за вашето легло от бук, столове за трапезарията или такива за спалнята, ако има нужда. Също така препоръчваме секционни шкафове и многокрилни гардероби от букова дървесина. В комбинация с по-светъл цвят на стените получавате стаята на мечтите си.

Автор: webselo.com