Избор на мъжки панталони – цветове и материи

Не е тайна, че в мъжкия гардероб панталоните заемат почетно място. Колкото повече панталони притежават господата, толкова по-добре е това, защото те имат способността да се износват по-бързо и сравнително лесно могат да  загубят добрия си вид. Затова купувайте по два чифта панталони за една връхна дреха наведнъж, съветват стилистите.

Цветът

Цветът на панталоните следва да съответства на вашия вкус, социален статус, както и да е подходящ за съответния повод, по който ще ги облечете. От съществено значение е с какво и къде ще ги носите. Но даже и да сте фен на светлите цветове, трябва да притежавате няколко по-тъмни панталона в гардероба си, например тъмносин, черен и тъмносив.

Противно на битуващото мнение, горнището и панталоните не е необходимо да бъдат подбирани в един и същи нюанс. И все пак, няма лошо да се спазват някои основни правила. Например, че черните панталони изглеждат по-шик, с цветно горнище. А едноцветните, черни панталони са идеални не се само за черно сако, но и за такова, което е решено в други цветове. Ако връхната дреха е с цветни вложки, тогава можете да съчетаете панталоните с един от тези тонове. И, разбира се, трябва да кажем няколко думи и за белите панталони – според много стилисти, чисто белите панталони са подходящи единствено за голф игрището или яхтата.

Материята

Материите на мъжките панталони стават все по-разнообразни с течение на времето. Нито феновете на сиво-черната класика, нито по-екстравагантните личности, търсещи по-оригинални идеи, няма да останат разочаровани. Ако се спрете на летни панталони, изработени от лен и памук, няма да съжалявате. Те са подходящи както за задушния офис, така и за всеки друг повод. Единственият минус на тези панталони, е че не са подходящ избор за важни бизнес срещи.

За зимата е хубаво да заложите на панталони, изработени от туид и вълна – те перфектно ще ви предпазят от студа и освен това изглеждат много стилно. Известно е, че туидът притежава и чудесни водоотблъскващи свойства.