Какви матраци да изберем?

Изборът на матраци никога не е бил лесен  за никого! Това е така, поради огромното разнообразие от модели на пазара, а също така и от незнанието на потребителите на какво да обръщат внимание, кои фактори за удобство да смятат за най-важни, какви са предимствата на различните видове матраци и класическото неоптимално търсене на евтини матраци, които не винаги са най-доброто решение. Затова, днес, ние от MATTRO.NET – магазин за матраци  решихме да ви помогнем и да ви представим един кратък гид, разрешаващ вашата дилема за това какви матраци да изберете. Ето на какво да обърнете внимание, за какво да питате в най-близкия магазин за  матраци – вклюително и нашите консултанти в онлайн магазина за матраци на MATTRO.NET – и за какво да се ровите в интернет, ако сте предпочели варианта за удобното и комфортно пазаруване онлайн у дома:

  1. Какъв размер матраци да изберем?

Разбира се, размерът се определя от леглото – единично или двойно, легло тип приста, голяма спалня или пък изработено по поръчка с нестандартни размери.  В последния случай би могло да ви е трудно да намерите подходящи евтини матраци, защото те обичайно следват класическите размери. Във вашия случай е добре да направите запитване директно към производителя на матраци, към който сте се насочили – матраци Тед, матраци Блян или някаква друга фирма – като представите размерите на леглото си. Ние от  MATTRO.NET също винаги сме насреща, за да ви дадем такава информация!

  1. Каква функция ще е най-добрата за мен?

Различните видове матраци пристигат и с различна функция. Освен класическите евтини матраци – стандартни или с мемори пяна – можете да намерите антибактериални матраци с особено повишено внимание върху фактора хигиена (ако например, държите да предпазите семейството си от вредните акари или други бактерии и паразити), както ортопедични – за проблеми със скелета или гръбнака, а също така и анатомични. Имайте предвид, че анатомичните матраци, макар и специално създадени за хора с хронични болки в мускулите, са добър вариант и за профилактика, ако по принцип ежедневието е изпълнено с тежка физическа дейност.

  1. Български или чуждестранни матраци?

Това съвсем не е въпрос с повишена трудност. Напротив – тук няма грешен избор, защото както има добри български матраци – като например матраци ТЕД или матраци Блян, така и има лоши и добри чуждестранни производители на матраци. Когато правите своя избор обаче, имайте предвид следното: изберете чужди матраци, ако само и единствено държите на дадена марка, защото те няма да са евтини матраци в сравнение с качествени български модели. Надценката за транспортни разходи винаги ще утежнява крайната потребителска цена за матраци от чуждестранни компании, така че, ако бюджетът ви не го позволява, винаги можете да се доверите на нашите фирми. Матраци Тед например, често правят промоции и намаления на свои миналогодишни модели, докато матраци Блян като цяло се славят като евтини матраци с български произход.
Какъвто и матрак да изберете, запомнете, че пробването му на място или възползването от опцията тестване за месец и след това връщане при неоправдани очаквания е най-важното, което трябва да състави и крайната ви селекция. Това ще е вашият матрак, за вашето тяло и именно тялото трябва да го посочи като подходящ, здравословен и способен да ви даде нужната почивка и пълноценен сън!

Успех с търсенето на матраци, приятели! И не забравяйте, ние от  MATTRO.NET сме винаги насреща за помощ и безплатна консултация!