Какви тапети да изберем за нашия дом

Тапетите са изключително популярни за покритие на Вашите стени. Те са довършителен акцент, както за бюджетен вариант, така и за скъпи интериорни решения.

Повечето от хората обаче при избора си взимат под значение главно външния вид. Тук ще Ви разкажем за видовете тапети и ако можем ще улесним Вашия избор.

Как да изберем тапети и какви видове има?

Изборът на тапети главно се базира на няколко главни неща. Първото е големината и осветеността на помещението в което ще ги поставяме. Много е важно да не направим стаята оптически по-малка, както и по-тъмна или светла. Важно е да знаем предварително какво точно желаем да постигнем. Също така, трябва да се съобразим с мебелите в помещението.

Всички тапети имат богат избор от цветове и дизайн. Можете да комбинирате за по-добър ефект.

Видове тапети:

  • Акрилни – Изработени от еднопластова хартия. Имат по-силно изразен релеф и могат да прикрият по-големи неравности по стените.
  • Винилови – Основният материал е хартия или нетъкан текстил. Повърхността е гладка и релефна. Те могат да се мият и почистват, поради това са идеални за кухня, коридор и подобни помещения. Не са подходящи за спални помещения.
  • Естествени – Основата им в повечето случаи е хартия. В горния си слой имат естествени материали. Недостатък е високата цена, но пък можете да внесете акцент с тях, които ще направи Вашата стая по-красива. Трудно се залепят.
  • Текстилни – Предната част е изработена от естествени материали, основата е от хартия. Устойчиви на слънце, имат звукоизолация.
  • Нетъкани – Основа, изработен от нетъкан материал. Екологични, много трайни и издръжливи. Лесен за лепене: покрива се само стената с лепило и се поставя тапета.
  • Хартиени – Най-евтиния, изцяло изработен от хартия тапет. Повърхността им е гладка. Залепват се лесно. Недостатък – абсорбират миризми.

Модерни интериорни тапети, с които да обновите Вашия дом или офис, може да откриете в Пловдив, АРТРА.