Какво да облечем за зимните празници?

Особено често чуваният въпрос преди празниците е „Какво да облека?”. А зимата е време, когато особено често ще си го задаваме. Особено за посрещането на Коледа и Нова година. Все пак, главното е да не се престараваме.

Ето няколко варианта, от които можем да се възползваме, за да сме модни, елегантни и стилни.

Малката черна рокля – универсален тоалет с дължина до коленете. Такава класическа дреха следва да се допълни с класически аксесоари: жакет, елегантни обувки, скромни украшения.

Костюмът, също не отстъпва по популярност. С панталон или пола, с блуза или топ, със строга рокля, той е тържествен вариант, особено със съвременните дизайни. Добавете стилни аксесоари и сте готови! А може вечерта да свалите сакото и да останете по красива блуза и подбрани за случая пола или панталон.

Коктейлна рокля – лека, полуоткрита, със семпъл силует, черна или в ярък нюанс. Особено подходяща за ресторант, нощен клуб или дискотека.

Дългата вечерна рокля , подходяща за особено тържествена обстановка, е предпочитано скромна, но идеална падаща. Умело подбрана според фигурата, тя идеално пасва на всяка дама, независимо от възрастта и.

Блестящите дрехи, които се считат подходящи за празник, трябва да се избират  внимателно,  особено от по-възрастните жени. Блестящите тъкани, камъни, пайети и други сияния повече подхождат за нощните клубове. Но ако любовта към тях е непреодолима, по-добре е да се избере само един елемент от празничните дрехи, например, топ с пайети и обувки с камъни, в съчетание с по-строг тоалет.

Особено внимателни трябва да бъдем и при избора си на празничните аксесоари. Празничните обувки задължително трябва да са на ток, като моделът и цветът им са съобразени с възрастта. Екстравагантните варианти са по-скоро подходящи за дискотека. Колкото по-официален и тържествен е случаят, толкова и по-семпли трябва да са украшенията. Сдържаността е най-добрата украса. Не забравяйте и портмонето, завършващо празничния образ.

Избирайки своя празничен стил помнете, че дрехите трябва да съответстват на повода, възрастта, особеностите на фигурата, а тоалетът на жената хармонично трябва да допълва този, на нейния кавалер.