Как да взема ипотека без аванс за младо семейство?

Ако нямате пари за аванс, това не е такъв проблем. Ако има доход, който ви позволява да плащате заема, тогава е възможно да получите ипотека без аванс.

Преди това най-лесният начин за получаване на заем беше създаването на специална програма за банките. Но от момента, в който започна кризата, тези програми бяха отменени. Следователно трябва да се намери друго решение. За да отговорите на въпроса „как да получа ипотека без аванс“, първо трябва да се запитате: „Ще мога ли да платя?“ Ако отговорът е да, тогава вече можете да решите коя ипотечна програма е подходяща за вас.

Авансов заем с обезпечение

Този метод е подходящ за тези, които вече имат апартамент, който може да бъде заложен в банката. Вероятно е по-лесно да вземете заем за кола без първоначална вноска, отколкото ипотека. Но все пак има шанс. Има няколко банки, които одобряват заеми. Има няколко неща, които си струва да се обмислят:

Банките не дават пълната стойност на апартамента, който се залага като гаранция. Повечето банки дават около 80%. Тоест, ако имотът ви ще бъде оценен на три милиона рубли, заемът ще бъде около 2,4 милиона рубли. Тази сума може да бъде по-ниска, тъй като доходът на длъжника също влияе върху максималния размер на кредита.

Апартаментът, който възнамерявате да ипотекирате, трябва да се намира точно там, където се намира банката, издаваща заема.

Ако първият метод е подходящ за тези, които имат по-скъпи недвижими имоти и поевтиняват, тогава с този метод можете да си купите апартамент по-скъп или, обратно, по-евтин.

Като цяло се издават два ипотечни кредита: първият е предназначен за първата вноска, за предоставяне на съществуващи жилища, а вторият – за предоставяне на апартамента, който планирате да купите.

Обмислете нещата добре и ако установите, че имате възможност да плащате – действайте!