Как да напиша оферта за работа

Трудно ли ви е да структурирате правилно съдържание, когато се опитвате да привлечете най-добрите кандидати за работа? Това може да бъде много по-лесно, ако сте написали добра обява за работа в България. Ето няколко съвета за това как да напишете обява за работа, която да привлече вниманието на кандидатите:

1.Съществена информация

Не забравяйте да включите длъжността, местоположението, заплатата и предимствата. Тези подробности са най-ефективни, когато са ясно посочени в горната част на обявата. Също така е добра идея да поставите тази информация с по-голям шрифт от останалата част  или да я направите удебелена.

2.Привличане на вниманието

Заглавието трябва да накара кандидата да иска не само да отвори обявата, но и да обърне по-голямо внимание. Използвайте списък за изискванията на позицията, параграфи и избягвайте двусмислието.

3.Запазване на интереса

След като грабнем вниманието, е важно да поддържаме интереса. Включете кратко описание на отговорностите, които трябва да бъдат изпълняванее, и ползите, които кандидатът може да получи от работата във вашата компания. Какво прави позицията различна, уникална и интересна?

4.По възможност посочете точното местоположение на работата

Хората са по-склонни да отговорят на обява, която предлага точно местоположение, за разлика от регион или провинция. Ще спестите време, защото хората, които не желаят да се преместят, няма да си правят труда да кандидатстват за позиция, която е извън техния район.

5.Използвайте подходящ тон

Въпреки че една обява за работа трябва да бъде професионално написана може да бъде предимство, ако използваният тон е и приятелски.

6.Подтикване към действие

Насърчете кандидатите да „предприемат действие“, като оставяте инструкции като „кандидатствайте сега“ или „изпратете ни вашето CV“. Трябва също така да изясните как кандидатът може да извърши тези действия и да включите съответните данни за контакт.

Може да изглежда, че няма достатъчно място в обявата за работа, за да предаде всичко, което искате да кажете за позицията, но въпреки това е полезно да има колкото може повече информация.