Как да направите перфектна автобиография си

Автобиографията и вашето мотивационно писмо са много важни и трябва да се погрижите за всеки детайл. Много е важно автобиографията да привлече вниманието на вашите интервюиращи и да грабва дори с невъоръжено око.

Всички искаме автобиографията ни да е перфектна, за да се отличава от останалите кандидати. Но какво точно трябва да съдържа една автобиография?

Първото нещо е да изберете добра снимка. Много е важно лицето ви да изглежда добре и да се усмихвате или поне да сте с приятелско изражение. Без аксесоари, които ви покриват, като шапка или слънчеви очила. Избягвайте сенките, снимката трябва да е с добро осветление. Много добър вариант е снимката ви да бъде като за лични документи.

Веднага след снимката идват личните данни:

  • Име и фамилия
  • Дата и място на раждане
  • Адрес
  • Телефон за контакт
  • Електронна поща

Хората понякога не забелязват тази основна информация и забравят някой важен детайл или го изписват грешно. Що се отнася до имейл адреса, избягвайте акаунтите, които използвате с приятели.

Не би било добра идея да добавите връзка към вашите социални мрежи. Ако имате професионален уебсайт или портфолио, посочете линк към тях.

Задължително е да включите трудов опит преди обучението, тъй като компаниите ценят този раздел повече. Трябва да го направите в хронологичен ред и да предоставите информация, свързана с позицията, за която кандидатствате. В този раздел трябва да посочите името на фирмата, длъжността, времето, през което сте били там и изпълняваните функции през него.

Накрая добавете всичко свързано с езици, офис умения и други умения , хобита и интереси. Добра идея е да използвате графични или визуални елементи, за да се погрижите максимално за вашата „презентация” и тя да се вижда с един поглед.

И накрая, не забравяйте, че не е необходимо да изпращате прикачени файлове. Изпращането им е удобно само ако съответната фирма ги поиска. Имайте предвид, че не е добре да представяте и друга информация, като академични титли, стажове и т.н. Прочетете внимателно какво пише в дадената обява за работа и в мотивационното си писмо посочете защо вие сте идеалния кандидат.