Как да се научим да свирим на китара?

Представяме ви няколко съвета, които могат да ви бъдат от полза, ако решите да свирите на китара. Има две важни неща, които трябва да знаете при свиренето на китара:
Първо: Трябва да се научите да натискате бързо струните с лявата ръка. Второ: Способността да умеете да натискате ритмично струните с дясната ръка, без това да обърква лявата ръка. На теория всичко изглежда много просто и ясно. И така, защо не всеки успява да се научи да свири на китара? Има две възможни причини за неуспеха: 1. Може да държите струните неправилно и да свирите неправилно с дясната си ръка. 2. Може да се опитвате да правите неща, които просто не можете да направите физически т.е. това е непосилно за вас, защото не сте свикнали с това. Следователно, за да се научите как да свирите на китара самостоятелно, трябва да:
Научете как правилно да натискате струните с лявата си ръка и как да свирите правилно с дясната. За да направите това, можете да използвате различни уроци или да гледате как други го правят.
Развиете необходимите физически умения в правилната последователност. На теория можете също да използвате уроци и различни курсове по китара за това. Проблемът е, че във всички уроци, самите основи се предават много подробно и след това веднага се преминава към сложни неща. И разбира се, това често води до факта, че ученикът започва да се чувства неспособен и се отказва да се научи да свири на китара. Важно е да се научим как да възпроизвеждаме песни по план за урок по китара:
– Намерете си добра китара, която да тренирате. „Добрата“ китара е тази, която е лесна за натискане на струните и ви харесва външния вид и звука.
– Научете няколко прости мелодии. Това ще ви даде увереност и вече ще можете да свирите нещо на китара.
– Практикувайте често мелодиите, които сте си избрали. Отделяйте поне по 20 минути на ден за да се упражнявате.
– Научете се да настройвате китарата си. „Настройка“ на китара е действието, при което опъвате или освобождавате струните на китарата, така че да звучат по определен начин.
– Научете как да държите китарата си правилно. Вижте как професионалните китаристи държат китара си. Упражнявайте се с тях.
– Разберете как правилно да натискате струните с лявата си ръка. Има много уроци в интернет, които можете да свалите и да започнете да практикувате.
– Поздравявайте се всеки път за постигнатите резултати. Това е важно за мотивацията ви и това да постигнете успех.