Кредит за покупка на имот

Процедурата за получаване на ипотека върху имот има своите предимства:

След сделката жилището може да се използва незабавно за престой.

Много по-лесно е да закупите активи за препродажба, защото те са готови да отпускат заеми на този пазарен сегмент на банкова институция.

Настаняването може да бъде извършено по всяко време.

Готовите, понякога макар и по-стари сгради често са изградени от по-здрави строителни материали, като по този начин са се доказали в дълъг експлоатационен живот и отговарят на всички изисквания.

От процедурата за получаване на ипотека на вторичния пазар, много граждани се интересуват. Банките често предлагат на купувачите изгодни условия за регистрация на заеми за закупуване на апартамент например. Основното е, че размерът на заема не е много по-висок от цената на избрания недвижим имот. С други думи, длъжникът трябва да може веднага да плати 15-35% от стойността му.

Освен всичко друго е невъзможно да се получи ипотека върху имот, който не отговаря на условията от банката. Например жилището трябва да бъде в добро състояние. Апартамент или къща за разрушаване – ипотека няма. Ето защо длъжникът ще трябва да отдели много време, за да намери подходящ дом.

Ако вече разполагате с едно жилище и желаете да го ипотекирате с цел да си купите и второ, шансовете ви за одобрение и за това да получите добра финансова оферта са наистина големи, защото ще изглеждате като надежден платец.

Трябва да осигурите всички документи, които ще са нужни на банката, за да разгледа искането ви за ипотечен кредит. Кредитната институция има право да поиска от вас да представите банков образец на сертификат. Той се попълва от работодател, като носи информация за доходите, продължителността на времето, в което работите за него и други подобни данни. Причини да се прибегне до такова решение могат да са, че организацията не може да пристъпи до тези данни по стандартния начин.

Източник: krediti24.com