Магазини Лазур – ламинат,врати,тапети на конкурентни цени

Всяка вещ, предмет, мебел е добре изглеждаща, докато е нова. Така е и след ремонт в дома. Когато обаче дните започнат да се трупат, а експлоатацията става все по-голяма всичко налага своята грижа. Как да се погрижим за интериорни врати  в дома си и необходима ли е профилактиката им, ще разкрием в предстоящата тема.

Започваме с голямото мъмрене на всеки, който до момента не е полагал грижа над интериорните врати. Дори да са само на няколко месеца, имайте в предвид, че и те имат нужда от почистване и поддръжка. Интериорни врати са инвестиция в дългосрочен план, а грижата за тях не е така голяма, че да не може да се полага.

Интериорната врата изисква профилактично бърсане с мека кърпа и лек препарат (може и само вода). Забърсване на брава, основна част и уплътнения един път седмично е достатъчно, за да съхраните новия вид на интериорните врати.

Един път в годината може да поставяте смазка в захващащите механизми. Това е онази част на интериорната врата, която я свързва със стената.

Обръщайте внимание на попаднали по-едри частици под интериорните врати. Макар, че са във вътрешността на дома, камъче, троха и друго боклуче може да увреди не само долната й повърхност, но в резултат от наличието му да надраска и пода.

Уплътненията на интериорни врати са по-специфични и капризни. Те се почистват от прах и други наслагвания само с полу мокра кърпа, без никакви мазни или съдържащи ацетон препарати.

В случаи, че се налага затягане на болтове на панти върху интериорни врати извършва се внимателно и преди самото смазване на пантата. Прави се, с помощта на специална отвертка.

Интериорни врати от дърво изискват и пребоядисване и лакиране. Това обаче се налага, когато самите врати са на повече от две-три години. Самата процедура се извършва с фина четка и подходящите за материала бои и лакове.