Мебели от чам – гарантирано качество и стил

Дървесината от чам е една от най-търсените и най-ценните в световен мащаб. Качеството на дървесната маса е уникално по рода си и затова много хора прибягват до закупуване на мебели от чам. Дървета от този тип виреят еднакво добре в райони с умерен и тропически климат. Чамът е бързорастяща мека дървесина, която благодарение на киселинно разлагащите игли не допуска поникването на конкурентна твърда дървесина. Дървеният материал се пласира според качеството на неговата плътност, трайност и тези, които са по-смолисти. Чамът има високо ценена дървесина, защото се използва за направата на дърводелски изделия като мебели, дограма, ламперия, подови настилки и покриви.

Подобен тип иглолистни дървета се отглеждат в много дворове, където пазят страхотна сянка и през зимата могат да се използват не само за дървесина, но и като коледно дърво. Приятното ухание от тях е друга предпоставка за използването им. Много лесно се разрязват и след това обработват. Един единствен проблем се оказват болестите, които са причинени от нападения на нематоди. Стига се до увяхване на дървото, това е често срещана болест при иглолистните растения. Иглите от дървото се използват за направата на декоративни предмети като кошници, фигурки, декоративни дъски и други.

 

Избор на мебели от чам

Стигнете ли до момента, в който желаете да си поръчате мебели от чам, то тепърва ви предстои най-трудното. Това е така, защото от чамова дървесина се предлагат всякакви мебели. Като започнем от столове, шкафове, легла, скринове, ракли и стигнем до бюра, кухни, секции и други. Характерният цвят за чамовото дърво е светлобяло, но след лакиране то може да придобие леко кафеникав цвят, което му придава още по-добър външен вид. Мебелите от чам добре контрастират с тъмни и светли цветове. Няма значение как изглежда вашата стая, каквото и да добавите от чам то ще стои добре. Така, че ако все още се колебаете на каква дървесина да заложите при избора на мебели, то заложете на чам.

Автор: webselo.com