Най-изявените 8 тенденции за интериорен дизайн

Нова година, ново начало. Няма по-добър начин да започнете новата 2015 от това да обновите интериорния дизайн на вашия дом. Това е лесно постижимо с няколко наистина прости промени, с които да се вдъхне живот на обикновените пространства. Тенденциите за  тази годишния интериорен дизайн са създаване на драматично въздействие от простотата, защото визията е едновременно по-дръзки и по-достъпни от всякога. На вашето внимание ние предлагаме най–изявените 8 тенденции, които може да пробвате. Не са евтини, нито скъпи, но са достатъчно изтънчени, за да се придържате към тях дълго време.

 

  1. Наситени цветове

 

Ако наистина искате променя, забравете за момент стандартните цветове като бяло и бежово. Вместо това специалистите съветват да се насочите към по актуалните и наситени нюанси на тъмно синия и лилав цвят. Именно тези цветове са определяни като неутрални, тъй като могат да се съчетават без никакъв проблем с други цветове, материи и стилове. Ако все пак смятате, че тези по-тъмните нюанси не се вписват във вашето цветоусещане, тогава за да бъдете в крак с актуалните тенденции може да се фокусирате върху цвета на меката мебел във вашия дом.

 

  1. 2.      Богати тъкани

 

Внесете малко разнообразие в интериора на вашия дом, като заложите освен на обикновените памучни и ленени завивки, и на такива изработени от велур или луксозно кадифе. Изтънчени, трайни и качествени, тези тъкани безпроблемно ще се съчетаят с популярните тъмни цветове.

 

  1. Модерни класически модели

 

Моделите с флорални мотиви са и винаги ще бъдат актуални, тъй като внасят известна доза свежест във всеки интериор. Дизайнерите от студио за интериорен дизайн Моми Студио предлагат смел подход, при който се комбинират различни цветни мотиви, за да се придаде по-модерен вид на цялостният дизайн.

 

  1. Кажете довиждане на еднаквите цветове

 

Потребителите вече са по-освободени и познават толкова добре дизайнерските тенденции, както никога до сега. Ето защо, съвсем спокойно можете да рискувате. Едва ли трябва да ви казваме, че не е задължително хармоничните нюанси да са еднакви. Бъдете смели и експериментирайте. Създайте интериорен дизайн с разнообразни текстури и цветове. Крайният резултат със сигурност ще ви изненадата, като сами установите, че в крайна сметка всичко изглежда добре комбинирано.

 

  1. 5.      Забравете за ограниченията

 

По – широка интерпретация на дизайнерските стилове, ще ви даде увереност да експериментирате с различни тенденции и разнообразни облицовки. Това означава, че стиловете не бива да се поставят в определени категории като „традиционна“, „провинциална“, „индустриална“, „кънтри“.  Интериорният дизайн през 2015 г. ще представлява електичен набор от стилови влияния.

 

6.Смислени аксесоари

 

По-малкото понякога се оказва повече, когато става въпрос за всички онези декоративни аксесоари и сувенири в дома ви. През 2015 година заложете на изчистени предмети, произведения на изкуството, картини и снимки, които имат личен сантимент за вас.

 

7.Скулптурни произведения на изкуството

 

Излезте извън рамките и направете своята открояваща се колекция 2015. Скулптурните елементи добавят равномерност на стените. Можете да използвате материали и различни текстури като слонова кост, филц, керамика и дори произведения от макраме, за да създадете уникални фокусни точки в помещението

 

8.Мебели от лъкирано цветно дърво

 

Дълги години мебелите изработени от дърво се лакираха в двата доминиращи тъмни тона – махагон и череша. От края на този година, под светлината на прожекторите попадат карамелените и медни тонове. Този омекотен изглед може да се съчетае с всеки интериорен дизайн и стил и в същото време предпазва те да изглеждат претрупани и прекалено претенциозни.