Неща които трябва да знаете, преди да отидете в заложна къща

Заложни къщи съществуват още от Древна Гърция и продължават да работят почти по същия начин. Някой който се нуждае от пари, отива в заложна къща и доставя ценен предмет в замяна на пари.

Какво прави заложната къща?

Същността на заложната къща е да отпуска заеми с обезпечение. Какво означава това? Че тези кредитори предлагат парични заеми в замяна на нещо с обществена стойност.

Заложната къща може да има други клонове на бизнеса, като продажба на продукти на обществеността, но основният й фокус е да дава пари назаем.

Как работи заложната къща?

Заложните къщи печелят чрез лихвите и комисионните, които ви начисляват, когато искате да върнете ценния си предмет. За да сте сигурни, че ще платите, заложната къща прави 2 неща . Първо, той пази ценната ви вещ докато не изплатите заема си или я присвоява ако това не се случи.

Улеснението, което заложните къщи представят е, че те не искат да проверят вашето кредитно бюро или банкова сметка

Какво мога да заложа?

Основните неща, които като цяло са общоприети от заложните къщи са:

-Бижута

-Часовници

-Колекционни монети

-Автомобили

-Мотоциклети и велосипеди

-Музикални инструменти

-Компютри, лаптопи и мобилни телефони

-Битова техника

-Мебели

Въпреки това, ще има неща извън този списък, които оценителите на заложни къщи биха могли да обмислят да получат. Но колкото по-трудно виждат, че ще бъде да продадат артикула в случай на неизпълнение, толкова по-малко пари вероятно ще ви дадат за него.

Кога да знам дали трябва да заложа?

 

Препоръчително е да залагате само когато е наистина спешно. В момента вече има по-добри алтернативи, както с микрокредити, така и с лични заеми.

Колко пари мога да получа за моите ценности?

Това което се препоръчва е, за да можете да изчислите колко пари ще получите е да влезете в онлайн сайтове за обекти. След това потърсете за колко пари се продават предмети като тези, които искате да заложите. За да получите нисък и висок диапазон на това, което биха могли да ви дадат за него, използвайте формула предназначена тази услуга.