Паста за пране с ензими

Безопасен продукт, който няма да навреди на здравето на семейството и околната среда, работи ефективно с минимална консумация и дори при ниски температури – всичко това е ензимната паста за пране.

Това е продукт от ново поколение с високоефективна формула за пране на дрехи от всякакъв вид тъкан. Продуктът се основава на ензими (органични компоненти, които разграждат молекулите на замърсяването), както и други екологично чисти почистващи компоненти от растителен произход.

Паста за пране с ензими:
– изпира качествено цветно и бяло бельо от всякакъв вид тъкани;
– справя се със сложното замърсяване с мазнини, протеини, нишесте;
– идеално изплакнат (идеален за пране на бельо);
– Придава на дрехите свеж аромат.

Пастата за пране е икономичен концентриран продукт. Благодарение на високото качество на пране в студена вода, това ви позволява значително да спестите електроенергия, освен това, когато използвате паста, не е необходимо да добавяте средства против котлен камък към машината.

Бонус към измиването е ефективността на пастата за почистване на битови замърсявания в къщата (на външни повърхности): от пластмаса, емайлирани повърхности, стъклария, керамика, плочки, санитарен фаянс и др. Пастата за пране не съдържа фосфати, хлор и парабени

. Биоразградим продукт.

ПРИЛОЖЕНИЕ:
За пране: 30–60 g (1–2 супени лъжици обем) за 5–6 kg пране. За да подсилите ефекта, нанесете пастата върху замърсеното място 10-15 минути преди измиване. Пастата се поставя вътре в барабана за пране върху прането. За почистване: нанесете продукта върху влажна гъба, почистете повърхността, изплакнете.

 

Почистване, пране, миене на съдове, прозорци, гладене, готвене и др. Списъкът с домакински задължения е безкраен и дори когато приключи, много „процеси“ трябва да бъдат започнати отново. Колко чудесно, че технологията направи живота ни по-лесен – вече не е възможно да се каже: „Днес бях толкова уморен – перах го цяла вечер.“ Все пак ние не перем, а пералнята. НО! Сортирайте прането, изберете желания режим на пране, извадете всичко в края на цикъла, окачете го правилно на сушилнята, почистете и изсушете самата машина и, разбира се, изберете правилния препарат – това не е ли работа?

Имаме нужда от безопасно лекарство, което няма да навреди на здравето на семейството. Имаме нужда от икономичен продукт, който ще работи добре с минимална консумация. Имаме нужда от енергоспестяващ продукт, който работи дори при ниски температури. И, разбира се, имаме нужда от ефективен инструмент, който ще се справи със замърсяването от различно естество. На всички тези критерии отговаря перилен препарат с ензими.

Това е продукт от ново поколение с високоефективна формула за пране на дрехи от всякакъв вид материя, базирана на екологично чисти перилни компоненти от растителен произход.

 

Въздушната паста с активни ензими перфектно се справя със сложни и много сложни замърсявания с мазнини, протеини, нишесте, работи във вода с всякаква твърдост и при ниски температури, изплаква се добре, придава на дрехите свеж аромат. Друг плюс: когато използвате паста, не е необходимо да добавяте препарат за отстраняване на котлен камък.

Важно: пастата за пране има неутрално pH, има клас на опасност 4, тоест принадлежи към най-безопасните химикали, които имат минимално въздействие върху биосферата. Компонентите, които съставляват пастата, са лесно биоразградими при разтваряне във вода. Напълно се разгражда в пречиствателните станции за отпадни води. Продуктите на разлагане не съдържат вещества, считани за опасни за околната среда.

За ензимите в състава на пастата ще говорим отделно. И сега е важно да разберем, че ензимите не работят в много гореща вода, така че оптималната температура за пране е 30-40 ° C. Те се чувстват комфортно при температура, близка до температурата на човешкото тяло, естествена за живота им. Максималната температура, при която ензимите все още работят, е 60 °C. Но е по-добре да се придържате към 40 ° C. В резултат на това вие изтривате в енергоспестяващ режим.

Това е едно от значителните предимства на пастата! „Икономичният“ продукт поради високото качество на пране в студена вода ви позволява значително да спестите електроенергия.

Бонус за пране – пастата е ефективна за почистване на битови замърсявания в дома (върху външни повърхности): от пластмаса, емайлирани повърхности, стъклария, керамика, плочки, санитарен фаянс и др.

 

Ако трябва само да освежим нещата, тогава почти всеки перилен препарат може да се справи с тази задача. Но когато става въпрос за премахване на петна, тогава имате нужда от 100% ефективно средство. Първо, нека разберем какво замърсяване съществува.

Цялото битово замърсяване може да се раздели на три групи: човешки отпадъци (най-многобройни), замърсяване с храна и замърсяване от околната среда.

Човешки отпадъци

Най-често се налага да се сблъскваме с такова замърсяване. Мъртви кожни частици, потни секрети, себум, бактерии – всички тези „компоненти“ се смесват в маслен филм, който не се разтваря във вода. С течение на времето става твърд и променя цвета си, задържайки върху себе си пигментирани частици прах. В резултат на това човешките отпадъци се превръщат в пигментно-маслено замърсяване.

замърсяване на храната

От името става ясно, че това са замърсявания, получени при готвене или при консумация. Между другото, те също могат да бъдат разделени на сегменти, но най-често замърсяването с храни е смесено.

 

  1. Замърсявания от масла и мазнини (масло, слънчогледово, зехтин и други масла).
  2. Замърсители от нишесте и фибри (картофено пюре, тестени изделия, зърнени храни).
  3. Протеиново замърсяване (мляко, яйца, кръв и други).
  4. Пигментни замърсявания (вино, зеленчуци, плодове, кафе, чай, какао и други).

Замърсяване от околната среда

Околната среда също ни замърсява.

– Прах – както строителен, така и пясък, почвени частици;

– сажди и продукти от непълно горене от автомобили и ТЕЦ;

– сол за обработка на пътища в лед;

– сокове и цветен прашец от растения.

Пастата за измиване с ензими ефективно се справя с много сложни замърсявания с мазнини, протеини, нишесте. Но други видове замърсяване, включително пигментирани, са обект на него.

Перилният препарат с вода с оптимална температура образува разтвор, в който се пере прането. Какво се случва в барабана на пералнята? Първо, текстилните влакна се намокрят, като в същото време компонентите на пастата работят с вода и я омекотяват. След това започва процесът на разделяне и отделяне на замърсителите от влакната и всичко изглежда така. Но все още се нуждаете от компоненти, които ще задържат отделените замърсители в разтвор от вода и препарат, в противен случай цялата мръсотия отново ще се утаи върху влакната на тъканта.

Съставът на перилния препарат е истински оркестър, където всеки компонент изпълнява много функции. И само с координираната работа на компонентите, лекарството може да бъде ефективно.

Нека разгледаме по-отблизо състава на перилния препарат с ензими.

 

Ензимите са органични компоненти с протеинов произход. Те ефективно разграждат молекулите на различни видове замърсявания. А естественият им произход прави ензимите безопасни за хората.

Продуктовата гама на TianDe Corporation включва Enzyme Washing Powder, деликатен продукт, който е отлична алтернатива на пилинга. Това е нежно, но дълбоко почистване на кожата. В козметиката и козметологията ензимите-разрушители най-често се използват за ексфолиране. Те нежно ексфолират роговите клетки. Не е изненадващо, че това свойство на ензимите се използва активно в продуктите за почистване и пране.

Ензимите в пастата за пране са отговорни за разграждането на молекулите на мръсотията. А думата „ензими“ върху опаковката на продукта показва, че качеството на измиването ще бъде по-високо. Освен всичко друго, ензимите в състава са доказателство за деликатността на всички компоненти. Всъщност, с агресивен квартал, ензимите губят свойствата си и са просто безполезни.

Амилазата (ензими), която е част от пастата за пране, допринася за разрушаването на въглехидратите. Отстранява замърсяванията, съдържащи нишесте, от повърхността на тъканите, които остават от картофи, тестени изделия, бебешка храна, шоколад и други храни. Такива замърсители, ако не бъдат отстранени веднага, трудно се отстраняват. Продуктите бързо се „залепват“ за материала, образувайки трайни петна. Няма да работи да ги премахнете при ниска температура или в разтвор с ниска алкална концентрация. Амилазата спокойно разгражда такива петна до прости захари и декстрини. Те се разтварят добре във вода и се измиват от влакната.

Вие питате: „А какво ще кажете за други петна (не от въглехидратно естество): мазнини, протеини, пигментирани и т.н.?“ Първо, ензимите частично се справят с тях. Второ, съставът на пастата включва много ефективни компоненти, които действат в няколко посоки: премахват замърсители от различен произход, омекотяват водата, задържат замърсителите във воден разтвор, предотвратяват повторното утаяване върху тъканните влакна и т.н.

Натриев карбонат, сулфонол, синтанол… Изброяването на компонентите някак ме кара да се чувствам неудобно. Изглежда, че това е много силна и някаква опасна химия. Всъщност всичко е различно. Много от компонентите на пастата се използват в козметичната и дори хранително-вкусовата промишленост. Нека да го разберем.

 

Натриевият карбонат или калцинираната сода (да не се бърка с храна!) е много полезен инструмент за почистване, тъй като може да направи много. С помощта на натриев карбонат можете да премахнете котления камък, да омекотите водата, да избелите дрехите, да премахнете петна, включително мазнини, да се отървете от мухъл в пералнята и да дезинфекцирате помещението.

 

Сулфонолът е класически анионен тип повърхностно активно вещество, много

добре се разтваря във вода. Повишава нивото на разтворимост на различни органични съединения. Пени се добре, отмива се и напълно се изплаква от тъканите. Често се използва при създаването на шампоани за коса, тъй като е деликатен към кожата. Освен това сулфонолът се добавя към препаратите за миене на съдове, поради високата му способност да отстранява мазнините.

 

Оксаловата киселина е избелващ и дезинфекциращ агент, който се справя със следи от ръжда. Добре омекотява водата.

 

Sintanol DS-10 е високоефективно нейоногенно повърхностно активно вещество. Работи отлично дори в твърда вода. Той показва високи резултати при почистване и задържа добре частиците мръсотия в разтвора. Показва отлична способност за отстраняване на маслени замърсявания (особено от синтетични тъкани). Добри „приятели“ с други компоненти на препарата. Има антистатичен ефект.

 

Целулозна гума (карбоксиметилцелулоза) – служи като сгъстител, омекотител на водата и десорбатор на замърсители, тоест задържа замърсителите във воден разтвор. В хранително-вкусовата промишленост карбоксиметилцелулозата се използва като стабилизатор, сгъстител и пълнител.

 

Натриев метасиликат – предотвратява повторното отлагане на замърсители (които повърхностноактивните вещества откъсват от влакната на тъканта) по време на процеса на пране.

 

Натриев глюконат – омекотява водата, повишава ефективността на повърхностноактивните вещества. В детергентите се използва предимно в течна форма и е комплексообразуващ агент. Тоест съчетава всички активни компоненти. А натриевият глюконат е известен подобрител на вкуса, използван в хранително-вкусовата промишленост.

 

Оптичен избелител Belofor OCD се препоръчва за добавяне към перилни препарати, предназначени за пране на дрехи от вълна, целулоза и полиамидни влакна.

 

Натриев тетраборат пентахидрат – преодолява повърхностното напрежение на водата, има антибактериално действие и премахва петна. Той ефективно се справя с пожълтяването, което светлите тъкани придобиват с течение на времето, и им връща оригиналния цвят. Препарат за отстраняване на миризми от пералня. Използва се за борба с мухъл. Друго име за този компонент е боракс (популярно, но често използвано име). В средновековна Европа бораксът е бил използван за почистване на метални повърхности: съдове и други предмети от бита.

 

Parmetol SBX консервант – широк спектър на действие срещу бактерии, дрожди и плесени. Не съдържа формалдехид и други алдехиди. Одобрен за екологични продукти.

 

Консервантът Kasong е нежен консервант, използван в козметиката.

 

Сега всички тези имена вече не са толкова страшни? Тук искам да се пошегувам, че тази паста за пране може да се яде. Но ние няма да направим това.

 

Пастата за пране е продукт две в едно. Въпреки че всъщност съдържа цял рафт с почистващи продукти.

 

Ако говорим за пране, то пастата е универсална и подходяща за почистване на памучни, синтетични и ленени тъкани. Перфектно измиване на бельо, не разрушава влакната и не деформира продукта. За почистване можете да използвате вода с всякакво ниво на твърдост. Благодарение на специалните компоненти не се образува котлен камък, а металните елементи на машината не ръждясват.

 

Пастата се дозира лесно и се разтваря във вода. По време на изплакване не остава във влакната. Важно е такъв състав да не е прашен, което не може да се каже за сухия прах за пране. А това е важно за хора с алергии и заболявания на бронхопулмоналната система. Пастата се съхранява лесно.

 

Инструментът е концентриран и икономичен: за пълно зареждане на пералнята (5–6 килограма пране) са необходими 30–60 грама паста (1–2 супени лъжици в обем). Пастата замества 900 грама прах за пране. За да подсилите ефекта, нанесете върху замърсената зона 10-15 минути преди измиване. Пастата се поставя вътре в барабана за пране върху прането.

В допълнение, с помощта на пастата можете да почистите пералнята, особено местата, където се натрупва влага. И пуснете празен цикъл на пране без пране с паста, за да почистите машината.

 

Да преминем към почистването.

Пастата е ефективна за почистване на битови замърсявания в дома: от пластмаса, емайлирани повърхности, стъклария, керамика, плочки, санитарен фаянс, акрилни вани. Също така с помощта на този инструмент се почистват замърсявания от кожени изделия, почистват се подове.

 

Просто нанесете продукта върху влажна гъба, почистете повърхността и изплакнете. При по-упорити петна нанесете пастата върху желаната зона и оставете за 5-10 минути. След това почистете повърхността. Всичко е просто.

Един продукт, толкова много приложения! Изберете ефективни и безопасни продукти за себе си.

Източник – ЕкоДеТони