Пролетни идеи за дома

Флоралният принт е неразделна част от пролетния декор. Една лястовица пролет не прави. С едно цвете също пролет не става. Позволете на истинските и декоративните цветя да обгърнат целия дом. Направете пъстър букет от пролетни цветя. С цветята ще внесете пролетно настроение в дома си. Зелените цветя в саксии и цъфнали цветя вързани на букет във ваза ще освежат както ретро, така и най-модерно обзаведеното жилище. Декоративните треви, разперените палми, бамбуковите пръчки и най-различните зелени клони ще допринесат да се почуствате пролетно.

Нека пролетният аромат изпълни всяко кътче на дома. Освен свежите цветя, ароматните вази със специални дървени пръчици са идеални за желаната пролетна декорация. Дървените пръчици бързо разпространяват приятния аромат и създават усещането, че пролетта е пристигнала първо във вашия дом.
По повод дългоочакваната пролет закачете цветни пердета на прозорците или боядисайте стените в някой различен цвят. А ако времето ви ограничава, пролетните фото тапети са перфектния вариант за пролетен интериор. Може би зимата желае да остане още малко, но със сигурност пролетните картини ще ви стоплят сърцата.
В детската стая освежете интериора със стикери с пролетни мотиви. Въпреки, че основния акцент пада върху цветята, тук вече трябва допълните зелената картина с пеперуди, птички и горски животни, които да посрещнат пролетта.

Комбинирайте ярки и нежни нюанси и ще създадете пролетен дизайн. Позволете на играта на цветовете да направи чудеса в обзавеждането. Дайте възможност за изява на пъстрите текстилни изделия, веселите цветове и колоритните мотиви. Детайлите могат да внесат пролетен полъх в домашния кът, само ако са добре съчетани с останала част от мебелите в помещението.
Не е тайна, че пролетното почистване на дома променя настроението. Отворете прозорците и поканете пролетта във вашия дом. Сложете флорални мотиви във всички помещения, дори и в стаята за гости! Така ще създадете пролетна идилия във вашия дом!

“Още идеи за уютен дом в Smartliving.bg