Съвети за нова кухня

Всеизвестно е разбирането, че кухнята е сърцето на къщата. Функционалността не бива да отстъпва на уюта и елегантността дори и в кухнята! В модерната архитехтура на българския дом, кухнята и трапезарията все по-често се срещат като едно цяло помещение, което е по-скоро традиционно в архитектурата и интериора на американските домове. Независимо от това, дали кухнята и трапезарията ни са обединени или не, ние би следвало да отделим подобаващо внимание на удобството и интериора на кухненското обзавеждане.

Според Tyionfordesign Interiors, един основен елемнт за практична кухня е удвояването. Тоест?! – двойната мивка; двойната фурна; минимум два работни плота и т.н и т.н. Това удвояване не само вещае богатство и благополучие според Фън Шуй, но е и неимоверно комфортно.
Несъмнено двойната мивка е невероятно удобна при измиването на плодовете и зеленчуците; при подготовката на чиниите за тяхното поставяне в миялната; за приготвяне на месна храна, риба… Така домакинята си спестява хаоса и неугледността която би била създадена при използване на работния плот за горепосочените дейности, навместо да се използуват двете гнезда на двойната мивка.

Двойната фурна е друг кухненски елемнт, който не е никак разпространен в частния български дом, а тя е толкова практична! Замислете се само, колко често сте в трескаво приготовление на празнична вечеря, и сте на ръба на нервна криза поради липса на време да приготвите печеното блюдо, питатат или баницата или картофите за гарнитура. При наличие на двойна фурна, домакинята си спестява притесненията от липсата на време както и проблема със затоплянето или поддържането на ястията топли.
Работните плотове – те са такова бижу! Не рядко недостига на пространство ни огорчава, спестявайки ни удоволствието от работни плотове. Но добре проектираната кухня, е тази чието пространство е максимално използвано и тук идва намесата на интериорния дизайнер.