Стенните  повърхности заемат най-голямата площ в стаята и веднага привличат окото. Декорацията на тапета на практика  играе водеща роля в проекта и после в интериора на всяка стая. Модерните и съвременни тапети се предлагат практически в  неограничени свободни декори, текстури  и цветови комбинации.

Ориентирането в  този огромен океан  не е лесно, но да се загуби някой е  много лесно. Експертите не препоръчват да отидете до магазина на случаен принцип, с надеждата да срещнете там най –  красивият тапет на Вашите мечти. Мимолетният чар на някой тапет  може да Ви разсее бързо, и покупка да  се окаже провал в последствие – и без значение за  какъв стил става на въпрос.

Естествено, при  класически интериор трябва да избере най- харесваните от Вас  тапети в пастелни цветове. Те принадлежат към класиката – лека текстура на мотива, характерното е релефа, елегантен мотив.

За авангардните видове тапет е характерно  ярките цветове и необичайни мотиви, както и оригинални,  необичайни ” химически ” нюанси.

И обратното, ако на тапета на стената са маркирани декоративни форми, те неизбежно ще се сблъскат с околните предмети в интериора на дома. Изразявайки това мнение, то авангардните тапети  със сигурност губят от своя чар. Тук е момента и да дадем практически съвет – ако Ви харесват тези тапети, то е възможно да ги съчетаете с подходящ едноцветен тапет. Има обаче, някои случаи на перфектен мотив  във формата ( много рядко – в цвят ), просто шаблона върху тапета и дизайн е минимизиран. Но това е в сферата на изключенията, които обикновенно потвърждават правилото.

Ако вашите планове включват допълнителна декорация на стените – имате идея да сложите картини, снимки в рамки или декоративни панели, за да украсите една стая, значи, че вашият вариант е обикновен, почти или напълно едноцветен тапет.

Да, и накрая един полезен съвет. Не забравяйте да погледнете тапета в светлата част на деня, и на дневно осветление. Тапетите притежават способността да променят цвета си на различни видове светлини. За да няма неприятни изненади в последствие, вижте тапетите на вероятната у дома Ви светлина.

Най-красивите тапети са  тези, които ще направят вашия дом уютен и ще радва всички членове на дома.

Успешен избор !