Топ 10 интересни факта за барабаните

В тази статия ще ви представим 10 интересни факта за барабаните, тяхното устройство и предназначение. Ще ви представим най-известната жена на земята използваща този инструмент. Ще ви запознаем с най-бързият и най-известният барабанист в света. Насладете се на нашата скромна и интересна класация свързана с барабаните. Ето я и нея. Знаете ли че….:

  1. Барабаните са едни от най-старите музикални инструменти. Според класификациите, барабаните принадлежат към мембранни инструменти и имат еднаква форма от над хиляда години.
  2. Виола Смит е една от най-известните жени барабанистки на земята. На 29 ноември тя ще навърши 104 години. Според Виола, свиренето на този прекрасен инструмент е причината за нейното дълголетие. Тя е и най-старият барабанист в света.
  3. Най-бързият барабанист в света, според Книгата на рекордите на Гинес, е канадецът Том Гросет. За минута той удари барабана 1208 пъти.
  4. Най-дългата барабанна лента продължи 12 часа 5 минути и 5 секунди. Рекордът е поставен през май миналата година и принадлежи на британеца Джейсън Бринклер.
  5. Устройството за барабанни комплекти, започна да се използва в началото на 20 век. Преди това колективите, главно оркестрите, използваха повече от един човек на барабаните.
  6. Първият комплект барабани е представен през 1918 година. Той включваше барабан за ритник, барабан с примка, педал за ритник, окачена цимбала и дървен блок.
  7. Най-големият барабанен комплект се състои от 813 инструмента. На Марк Температо, американски свещеник, му отнема около 35 години, за да го направи.
  8. През 20-те години на миналия век барабанистите често се използват при правене на филми. Тяхна е била ролята да записват звукови ефекти като тропот на кон, изстрели, звук от пристигащ влак и още много други.
  9. Първият известен запис с електронни барабани е направен през 1971 г. от барабаниста на The Moody Blues Греъм Едж за албума „Every Good Boy De“.
  10. Най-добрият барабанист на всички времена, според The ​​Rolling Stone, е самият Джон Бонъм.

Надяваме се, че нашата класация ви е била полезна и интересна!

Източник: musicshopbg.com