Фън шуй за спалнята

Спалнята представлява една изключително специална стая в който и да било дом. Съществуват основни правила, които е добре да вземем предвид, когато обзавеждаме своята спалня и избираме интериора й.

Според фън шуй, вярваме или не, успехите в любовта са в пряка зависимост от… спалнята ви.

Нейният интериор, начинът, по който са разположени мебелите в нея и другите дребни интериорни решения определят дали ще имате късмет по отношение на любовта или дали всичко в брака ви ще е наред, ако вече сте семейни.

Това нашумяло китайското изкуство дава интересни съвети, които да доведат до хармония в спалнята със заобикалящата ни среда.

Обзавеждане за спалня

Стаята, за която планирате да използвате като спалня, е добре да бъде разположена във възможно най-отдалечената част на вашия апартамент. В случай, че живеете в къща или мезонет, обезателно разположете спалнята си на втория етаж.

Как е разположено леглото в самата спалня е от изключително значение, вижте избора в Магазин за мебели. То не бива да е поставено като в средата на стаята, подобно на самотен остров. Най-доброто решение е то да бъде подпряно до стената. Така ще бъде по-устойчиво и солидно, като същите качества ще се прехвърлят върху вашата връзка или брак.

Фън шуй застава категорично срещу водните матраци и легла, разположени директно върху пода. В случай, че сте семейни, не позволявайте спалнята ви да бъде с два матрака. Според фън шуи изкуството спането на отделни матраци води до много голяма заплаха от раздяла.
Сатенът и коприната са най-****уалните материи, препоръчителни за спално бельо. Без значение не е и цветът. За цвят на любовта се приема червеното, от което се очаква да възпламени огнена страст в двойката. Ако мечтаете за по-голяма чувственост, прасковеният цвят ще ви подтикне към това. Розовото пък се възприема като символ на безгрижието и нежността.

Съветите на фън шуи изкуството гласят, че ако наскоро сте преживели раздяла с любимия човек, трябва да изхвърлите одеялата, възглавниците и спалното бельо, защото те са напоени с енергията му. Това ще ви попречи да го забравите и ще възпрепятства евентуална следваща връзка.