Елементи в интериорния дизайн на дома

За създаването на приятна атмосфера във вашата къща или апартамент, е необходимо аранжирането на мебели, вещи, цветове и декоративни елементи съобразно вашите вътрешния убеждения за практичност, удобство, външен вид, както и бюджет.

Подхождайки по такъв начин, ще можете без капка притеснение да заявите, че сте изградили дом по фън шуй, защото в него ще чувствате съвършена хармония, сигурност и спокойствие.

Но да се върнем отново на отделните части от пъзела, който предстои да наредите (да, говоря за вътрешния интериор на дома). Например мокетът – мнозина го считат за неактуална вещ, която няма място в модерния дом, но бих могъл да споделя многобройни примери от дългогодишния си опит, които ще оборят категорично това твърдение. Вместо да го правя, губейки времето ви, ще споделя с вас практични съвети. Но преди това:

Що за вещ е мокетът?

Той е непосредствена, непретенциозна, изчистена, изискваща минимална поддръжка вещ. Прострете го върху вашия под, без значение дали той е многоцветен или моноцветен, разположете върху него мебелите си – няма да сбъркате. Мокетът би могъл да придаде интимност, чистота и ред на вашия дом – чувството на завършеност ще съпътства вашата къща / апартамент. Съчетаването на мокета с целия вътрешен интериор е твърде лесна задача, защото бихте могли да го заявите в желаните от вас цветове, шарки и размери.

Някои несъвместими комбинации

Разполагането на килим върху мокет изглежда неуместно – твърде малко са случаите, в които бих одобрил подобно съчетание. Също така аранжирането и монтирането / поставянето на други настилки в близост до мокета допринася за засилване на усещането за завършеност.

Най-добре мокетът изглежда, когато е самостоятелен – тогава оказва силно влияние върху гостите при влизането им в стаята, поради характерната си визия.

Мека мебел и мокет

Спазвайки собствените си принципи, изберете онези вещи, които най-добре пасват на вашия темперамент. Ако желаете да постигнете контраст, бихте могли да комбинирате топли и студени цветове. В случай че искате блендиране, сливане на цветовата схема, тогава подберете близки по своя външен вид продукти.

Ако не сте подготвени или чувствате, че няма да се справите сами, обърнете се за помощ към интериорен дизайнер.

Благодаря ви за вниманието.

Статията е подарък от http://webselo.com – копирайтинг услуги.