Заключване на автомобила

Някак си се заключил от колата си. Много е неудобно и може да е досадно, но погледнете от по-добрата страна, това се случва с хората през цялото време! Някои от често срещаните причини, поради които хората се заключват от автомобилите си, включват: Счупена брава, която няма да работи; Счупен ключ, който просто не би се побрал в ключалката; Загубени ключове на колата; и най-често срещаният, ключът на колата ви някак се е заключил в колата. Независимо от причината, основната грижа е да можете да влезете в колата си и да я управлявате, а решението е да се сдобиете с професионален ключар, който да стигне до вас, където и да сте, и да ви помогне да си възвърнете достъпа до колата си.

Възможно е обаче да предотвратите блокиране на автомобила и ето няколко съвета, които да ви помогнат:

1.Дръжте ключовете си върху себе си. Това може да изглежда огромна задача, но най-простият изход е винаги да ги държите върху себе си, когато излизате. Така че, когато паркирате колата си на работното си място или пред магазина за хранителни стоки, вземете ключовете си със себе си. Всеки път, когато оставите ключа си в запалването или в ключалката, това може да е отворена покана за някой да се отдалечи с колата ви. Затова винаги, когато сте далеч от дома, винаги дръжте ключовете си върху себе си.

2.Направете резервен ключ. Тази опция е най-подходяща за хора, които често заключват ключовете си в автомобилите си. Резервният ключ може да бъде направен от вашия доверен ключар и трябва да го държите в портфейла си или на друго нещо, което винаги имате при себе си. Това ще гарантира, че можете да го използвате, за да отключите колата си и да влезете.

3.Поправете дефектната ключалка. За хора с автомобили, които имат счупени ключалки или повредени ключове, трябва да поправите ключалката и да смените ключа веднага щом откриете проблема. Това ще предотврати ситуация, при която трябва да поставите ключаря си на бързо набиране, само за да можете да влезете в колата си, когато я заключите. Другият вариант би бил никога да не заключвате колата си, но това не е препоръчително от съображения за сигурност.

4.Счупените ключове трябва да бъдат заменени. Въпреки че повечето ключове рядко се чупят, при грубо боравене или насилствена употреба е възможно ключът ви да се счупи вътре в ключалката. Ще трябва да се обадите на ключаря, за да ви помогне да извлечете ключа и да изрежете нов.

5.Бъдете внимателни. За собствениците на нови автомобили може да отнеме известно време, докато свикнат с идеята, че трябва да сте наясно къде са ключовете на колата ви. Следователно е препоръчително да вземете претеглени ключодържатели, така че когато не усетите тежестта в ръката или джоба си, да разберете, че ключът ви не е при вас. Като алтернатива можете да вземете пръстен за ключове с шумни прикачени файлове, така че да можете да чуете или забележите кога вашият ключ пада или когато не е с вас.