Окачени тавани за безупречен интериорен дизайн

Чудите се как да освежите интериора така, че да внесете усещане за домашен уют и неповторим комфорт всеки ден? Тази интересна мисъл може да се превърне в красива реалност само с помощта на няколко дребни детайла, върху които да се фокусирате.

Видове окачени тавани и техните предимства в съвременното строителство
Окачените тавани представляват именно това – разкошен и съвременен детайл, който ще допълни интериорната композиция вкъщи по един неповторим начин, преобразявайки дома Ви до неузнаваемост.
Окачен таван от гипскартон

Гипскартонът бива изключително често използвано средство/материал, влизащо в употреба при множество ремонтно-довършителни работи. Е, и тук не прави изключение.
Нещо повече,  гипскартонът представлява един от най-широко прилаганите материали, отличаващ се с мощните си влагозащитни характеристики.

Наред с тях, гипскартонът предоставя отлични топло-и шумоизолационни свойства, поддава се лесно на обработка и притежава впечатляващи пожароустойчиви свойства.
Обикновено, окачените тавани от гипскартон са съставени от носеща конструкция с профили, които много добре се нивелират и закрепват към тавана.

Избирайки гипскартона като материал, Вие ще можете да лавирате измежду разнообразие от стилни и модерни интериорни решения с интересни ефекти, включвайки формички, ниши, линии, декоративни стени и така нататък.

Опънат таван – елегантно решение в интериорния дизайн
Опънатите тавани биват страхотна опция за направата на различни нива на самия таван и служат за страхотна декорация към стенни повърхности.
Като предимство на този вид окачани тавани можем да посочим факта, че биват произвеждани по индивидуален план с определен размер и форма.

Колкото до самото опъване на платната, работният процес по монтирането им се извършва върху монтирана конструкция (предварително прикрепена), изградена от от PVC или алуминиеви профили.
Благодарение на многообразието от системи за окачване, Вие ще можете да реализирате изключително модерен окачен таван в класически стил, например, придружен с интересни декоративни елементи като вълни, 3D ефекти, арки, овали, скатове и така нататък.

Алуминиев ламелен таван

Поредната прелестна опция, от която интериорният дизайн у дома буквално ще блесне! Алуминиевият ламелен таван позволява чудесно прикриване на недостатъците на основния таван.
С помощта на структурата му става възможно вграждането на отделни електрически системи, инсталации, мрежи, осветителни тела и аксесоари, монтиращи се с лекота в останалото свободно пространство.

Идея: експериментирайте с междутаванното пространство, изпълвайки го в разкошна цветна гама.

Автор: webselo.com, office@webselo.com & 0898 62 30 62