Какво е технически проект за апартамент

Само ако направите ремонт на апартамент по дизайнерски проект, можете да осигурите всичко за комфортен престой на конкретно семейство. И, разбира се, това е единственият начин да създадете стилно, модерно пространство. И говорейки за дизайнерския проект, мнозина имат предвид само визуалния компонент. Въпреки че, поне половината от успеха зависи изцяло от друга част от проекта. И така, темата на нашата статия днес е какъв е техническият дизайн на апартамент.

Добре дошли в сайта за дизайн и ремонт „АкваЕМ”. Ние Ви предлагаме да  изработим дизайнерски проект , който включва всичко, включително технически проект. В допълнение, нашата компания извършва висококачествени ремонти до ключ с индивидуален подход към всяка поръчка. И ние извършваме всичко това (проектиране и ремонт) с помощта на щатни високоспециализирани специалисти, по Договор и без авансови плащания.

 

Какво е технически проект

 

Няма да разглеждаме случаите, когато обяснявате на работниците с думи какво и как да правят. Такива ремонти никога няма да отговорят дори на минималните нужди по отношение на функционалност и комфорт на живеещите в апартамента.

Най-правилният вариант е да прехвърлите технически чертежи на специалисти. И те от своя страна, според инструкциите, ще си свършат работата. Всъщност техническата част на проекта е само необходимият набор от техническа документация за ремонта. Няма красиви колажи и 3D визуализации. Но има диаграми, чертежи, сканирания на стени, обяснения на помещения и изявления.

Техническият проект се изпълнява от интериорен дизайнер по точни размери. Състои се от пълен набор от техническа документация под формата на диаграми, таблици, описания и други документи.

Защо е необходим технически дизайн

 

Красивите снимки на чернови, предлагани от фрийлансъри, не могат да бъдат в основата на качествен ремонт. Най-вероятно те са напълно отрязани от живота, тоест не съдържат значителна информация за ставите на повърхностите, точките на закрепване и проверените размери на помещенията. Освен това работещите на свободна практика и по-евтините специалисти нямат специално оборудване за точни измервания. Имаме предвид лазерен скенер, който е задължителен.

В АкваЕМ не само дизайнер, но и технически специалист посещава клиента за измерване (3D-сканиране). А наличието на лазерен скенер ви позволява да разберете точните размери на всяко разстояние в апартамента до милиметри.

Моля, имайте предвид, че след груб ремонт измерванията трябва да се повторят. В противен случай вградените мебели може просто да не се поберат в нишите, запазени за тях.

Друга много важна причина в полза на дизайнерския проект е спестяването на разходи. Да, клиентът харчи пари за създаването на проекта, но тези разходи ще се изплатят с лихва. Работата е там, че наличието на проекта ви позволява да разберете с максимална точност колко ще ви струва ремонтът. Определено няма да похарчите твърде много поради спонтанен импулс за закупуване на кухненски комплект, тъй като той вече е избран от дизайнера.

Два основни компонента на дизайнерския проект:

 

  1. Решения за планиране, които позволяват рационално използване на всеки квадратен метър. Това не означава, че апартаментът ще е пълен с мебели, говорим за нещо друго. Трябва да имате достатъчно светлина, контакти, а зонирането на пространството трябва да разделя апартамента на ясни функционални зони. И всичко това се прави, като се вземат предвид интересите, начина на живот и състава на конкретно семейство.
  2. Визуализация на апартамента, благодарение на която ще разберете как ще изглежда апартаментът след ремонт. И това се отнася не само за стилистичните характеристики и избора на цветове, но и за осветлението. Предоставяме ви възможност предварително да видите ъгъла на светлината, нейния интензитет. Само по този начин, разполагайки с пълна информация, можете да бъдете 100% доволни от резултата.

Клиентите на нашето студио за дизайн и ремонт винаги са не само доволни, резултатът надхвърля очакванията. И всичко това, защото ние вършим огромно количество работа преди и по време на работата по вашия проект. Каним ви да разберете какво е то.

 

Кой изпълнява техническата част на дизайнерския проект

 

Дизайнерът не се занимава изключително с творчество, той трябва да е добре запознат с техническия компонент. В противен случай „красивите снимки“ не могат да бъдат правилно съживени за ремонт.

Между другото, в компанията АкваЕМ  работят, наред с други неща, интериорни дизайнери с тясна специализация. Сред тях важна роля в създаването на проекта играе дизайнерът. Именно той се включва в работата по проекта, когато са готови планови решения и се създават колажи за визуалната част на проекта.

 

Какъв ремонт на апартамента ви предлага АкваЕМ да извърши на базата на цялостен дизайнерски проект

 

Със сигурност се интересувате от качествен ремонт. За това се съгласявате с разработването на дизайнерски проект. Но какво ще стане, ако кажем, че само техническият дизайн не е достатъчен за това? Имате нужда от цялостен дизайнерски проект и професионалисти, които да го ремонтират. А сега бих искал да ви представя моите услуги и да изброя няколко добри причини, поради които трябва да се свържете с нас.

 

Защо ремонтите на апартаменти в Санкт Петербург трябва да бъдат поверени на нас

 

  • Ние извършваме  ремонти от нулата и до ключ. Вие давате в една ръка изцяло организацията на процеса. Ние сме отговорни за резултата и не е нужно да сте майстор в собствения си обект.
  • Вашето участие е необходимо на етапа на създаване на дизайнерски проект, не можете без него. Но след като започнахме ремонта, вече няма да ви безпокоим с въпроси. Координацията на работата в АкваЕМ е на най-високо ниво.
  • Специалистите на АкваЕМ са избрани измежду стотици кандидати за позицията и са най-добрите в своята професия. Постоянно подобряваме уменията на дизайнерите и ремонтните специалисти, мотивираме ги.
  • По вашия проект работят висококвалифицирани специалисти, т.е. бояджия се занимава с боядисване, а водопроводчик – с водопровод. Сигурни сме, че участието на специалисти от всички професии винаги има своите негативни последици.
  • Цената на ремонта е фиксирана, тоест не се увеличава в процеса. Но това е основната грижа на клиентите. Когато разчитат на една сума и в резултат на това цената за ремонт на апартамент е в пъти по-висока. При работа с нас това е изключено.
  • Няма авансови плащания. Тоест плащането на ремонтите се извършва на етапи, тъй като те са завършени. А за целевите разходи според разчета, счетоводителят на АкваЕМ Ви докладва всяка седмица.
  • За неспазване на сроковете ще ви заплатим неустойка. Освен това това е предвидено в условията на договора. А самият Договор е изготвен така, че да отговаря на интересите и на двете страни.
  • Гаранцията за работа е до 5 години.

Искате ли да научите повече за сътрудничеството? Или може би искате сами да се убедите в качеството на ремонта? Това не е проблем, тъй като сме готови да Ви поканим в съществуващия обект, където да оцените отговорния подход и качеството на ремонта. И ако имате въпроси, ние ще се радваме да им отговорим на телефон 0896221099 .