Как да изглеждате стилно на 50 годишна възраст

Не винаги е лесно да се обличаш и да изглеждаш елегантно на 50 години. Въпреки това, това е идеалната възраст да изразите своята женственост, да опознаете силните си страни и преди всичко сте се научили да приемате себе си и да живеете в хармония с това, което сте.

Някой основни правила, за да бъдете елегантни след 50 години

Привилегия на цвета

Черното очертава фигурата, скрива несъвършенствата, но може да създаде мрачна визия. Тази концепция е валидна за всички възрасти, но е още по-важна при достигане на петдесет години, по-добре е цветът да стане ваш съюзник. Ако вашата морфология изисква да носите тъмно, изберете бордо, зелено, въглен сиво или тъмносиньо. Кремавото, бежовото и всички бели производни също са силно препоръчителни, както и пастелните.

Кашмиреният пуловер, изчистените дънки, токчетата, бялата тениска трябва да са част от основата на вашия гардероб . Що се отнася до материалите, по-добре е да използвате естествени материали, с хубава кройка. На тази възраст трябва да залагате на изтънчеността и само качествените материали ще ви позволят да го направите. Като цяло с годините сме склонни да купуваме по-малко, така че заложете на качеството, защото продължителността е важна.

Изберете правилните дължини

Полата трябва да се носи над или под коляното и да не бъде прекалено къса. Тениската или пуловерът трябва да са достатъчно дълги, за да се чувствате по-комфортно. Най-добре е да носите горнищата си малко по-свободни и най-добре да избягвате горнищата с презрамки, ако не се чувствате удобно

Не прекалявайте

Елегантността е въпрос на баланс. За да се обличате добре след 50, трябва да знаете как да останете стилнии да добавите няколко креативни щрихи, които ще модернизират външния ви вид. Въпреки всичко, начина на обличане трябва да бъде съобразен не само с възрастта, но и с фигурата. За това се придържайте към облекло, което подчертава формите и ви кара да се чувствате уверени в себе си.

Източник:  bulgaria24.tv