Деветте принципа на добрия кухненски дизайн

image description

Обзавеждане на кухня – до този проблем, рано или късно, достига всеки от нас. Конултантите от фирма Борман Комерс от град София, занимаващи се с проектирането и подготовката на проектите за кухните са на Ваше разположение.

Чудили ли сте се, каква атмосфера искате да придадете на кухненското си помещение? По какъв начин да го направите и подредите, че да е подходящо за всички членове на семейството ви и всички да се чувстват комфортно и удобно в него? Искате ли кухнята ви да бъде дизайнерска и много красива? Съвместно с колегите от фирма Борман Комерс, град София, фирма с традиции в кухненското обзавеждане , представяме на вашето внимание няколко правила, които ще ви помогнат да формирате кухненския си интериор.
Правило №1:
Уникалният дизайн идва автоматично, според пространството и разположението на вратите и прозорците. Разположението на ел. системата, газопроводите и водопроводите също го превръща в такова.
Правило №2:
Време е да определите бюджета, който смятате да отделите за новия дизайн на кухнята. Освен цените на кухненските мебели, не забравяйте да включите в него и всички останали уреди и домакински прибори.
Правило №3:
Помислете за всичките детайли и не бързайте! Кухнята ви се очаква да се използва доста продължително време, за това ако прибързвате, можете да направите голяма грешка. Проучете какви са съвременните тенденции в кухненското обзавеждане и разгледайте как изглеждат кухните в днешно време. Добре е да се допитате до фирми, предлагащи кухненско обзавеждане и да получите допълнителна информация от тях.
Правило №4:
Наблегнете на добрата функционалност! Съществува понятието делта функция, което означава – газова или електрическа печка, хладилник и мивка, разположени възможно най-близо едни до други, като това не влияе на безопасността. Идеята на тази функционалност е да се ограничат излишните движения.
Правило №5:
Кухненски остров. Той може да е линеен, когато кухненските шкафове са в една линия на стената. Ако помещението е издължено, тогава този вариант е идеален. Ако кухнята е ъглова и мебелите са от двете и страни, най-вероятно става въпрос за квадратно помещение. Ако кухнята е много голяма, тогава островът може да е разположен в средата и, а някои от уредите като мивка и фурна, могат да са на него.
Правило №6:
Аксесоарите и продуктите трябва да се съхраняват на удобно място. Всичко трябва да е под ръка и да е разположено така, че да е лесно достъпно. Най-добре, направете списък на най-нужните ви вещи и ги подредете според техния приоритет.
Правило №7:
Изберете кухненските уреди рационално! Според финансите, с които разполагате, можете да изберете това, което сте в състояние да си позволите. Добре е да предвидите нещата така, че да се икономисват вода и електроенергия.
Правило №8:
Правилата за безопасност трябва да се спазват. Всичките системи за газ, електроенергия, водопровод и т.н. е задължително да съответстват на нормите за безопасност. Вентилацията трябва задължително да бъде ефективна. Ако има деца в семейството ви, тогава е задължително да помислите и за тяхната безопасност, за да не се допусне някой нещастен случай.
Правило №9:
Създайте свой стил, без значение дали той ще бъде съвременен и изчистен, дизайнерски или класически от естествено дърво. Определете сами цветовете и помислете какво да бъде осветлението. Създайте комфорт в кухнята си.

Спазете поне 5 от всичките 9 правила, и Вашата кухня ще бъде създадена да краси и да служи.
На страницата на фирма Борман Комерс за кухните , можете да погледнете 3D проекти и реални снимки на вече реализирани кухни. Прочетете горната статия още веднъж, опитайте се да запонмните поне основните насоки, и след това разгледайте кухните на Борман Комерс – ще забележите, че при създаването им, дизайнерите са спазили по-голямата част от посочените Правила по-горе. Желаем Ви успех!