Модерното строителство – харесвано и недолюбвано

Модерното строителство на апартаменти и къщи, е приоритет най-вече на младите хора, които се стремят към собствен дом и семейство. Един от големите плюсове на известните строителни компании в наши дни е, че строежите се извършват в близост до природата, където въздухът е по-чист, а почвата предразполага към отглеждане на различни видове растения придаващи разкош на клиентите.

Разбира се, много хора бързат да купят даден имот на добра цена, но невинаги получават, онова което очакват, колкото и съблазнителна да е офертата. За съжаление не всяка строителна фирма, предоставя така желаното качество, като обслужаване, здравина, комфорт и други критерий.

Негативните фактори на немалка част от “лъскавите предложения“ са: лоша изолация, малки тераси, тесни килери и липса на съпротивителни сили срещу природни аномалии. За думите ми свидетелстват няколко столични квартала с нови блокове, които се оплакаха от напукани стени след земетресение.

Подобна е ситуацията и при новото строителство на къщи. За съжаление, все още съществуват фирми със слаба организация по отношение полагането на стойностна хидроизолация, топлоизолация, основи и прочие.  Ясно е, че това не се отнася за сериозните играчи в бизнеса, но при тях сумите за строеж надвишават многократно обявените суми от скромните предприемачи.

В последно време регулаторните органи, следят за нередности и отстраняват проблемите, доколкото това е възможно. Последните апелират към потребителите, за внимание при осъществяването на сделка по оста клиент – строителна фирма. Аз като човек изпитал на гърба си проблем, с некоректен търговец се присъединявам към този апел, защото смятам, че заслужаваме повече.

Финални думи

Инвестицията на десетки или стотици хиляди левове, би трябвало да ни дава сигурност. Едва ли има спор по темата, кое строителство е по-качествено, но стъпките по създаване на дом, са най-важни в живота на човек. Така видях нещата аз, пък вие можете да имате различно мнение, с което ще оборите статията ми. Пожелавам на всичко здраве и спокоен начин на живот!