Нова техника за хола

Сменили сте подовите настилки в хола, тапети, боя, цялостен ремонт на хола или дневната, какво още ще ви трябва? Нова техника, както и мебели естествено. Може би нов телевизор за нови филми или ново канапе, дори някоя голяма нова библиотека, която да събира няколко бутилки вино — всичко зависи от вашето въображение. Нека ви помогнем малко с това.

Да започнем от старите мебели. Обновили сте всичко в хола, сега защо пак трябва да ползвате старите мебели? Поръчайте нови. Първо, че ще получите по-добър изглед, усещане и спокойствие, че ако седнете по-силно, стола на дядо ви няма да се счупи. Не казваме да ги изхвърлите, просто ги преместете или намерете друг начин за употребата им. Това важи за всичко — телевизора, библиотеката, която е наследство от прабаба ви и всички други мебели. Колкото по-ново, толкова по-добре. Библиотеката както вече ви казахме, може да измислите да замените с нещо като досегашната ви или да прецените и да измислите изцяло нов тип библиотека. Може би разделена на няколко секции или по-малка.

За мебелите, не забравяйте да са в тона на боята или поне да не са искрящо червени на сини стени. Тук се предполага жена ви (ако сте господин да чете статията) да е измислила всичко. Вие и без това едва ли имате голямо желание да избирате цвета на стените, когато жена ви има по-голям шанс да избере изобщо да ви пита, това е обаче друга тема.

Столовете са често срещан проблем, защото никой не им обръща внимание. Всеки си ползва старите дървени или поне последните, които е купил, преди повече от няколко години. Пресметнете бюджета и вижте, дали няма да се вмести там някой стол, че дори и маса. Да си пасват все пак. Няма смисъл да правите освежаване на хола, ако ще сменяте само боята и подовата настилка.

Ако сте любител на изкуството, може да сложите и някоя хубава картина. За по-хубав ефект, изберете наистина рисувана, а не принтирана (освен, ако не са ваши снимки). Има толкова много картини по битаците (нови и стари), които са нарисувани с истинска боя и просто хващат окото.

От гледна точка на техниката, тук може сами да прецените, дали си заслужава да смените старият телевизор с антена и да сложите някоя плазма, на която да гледате нови филми. Защо не? По-добро качество, по-хубав звук, по-добре преживяване. Все плюсове, които обаче могат да ви бръкнат много надълбоко в джобовете, за да си направите хола модерен и изцяло с нови мебели. Замислете се обаче. Сега ще си купите всичко това и няма да ви се налага да го мислите поне в близките 5 години. Какво по-добро от това?