Пет неща, които могат да повлияят на избора ви на оградни пана

Как да изберете правилните оградни пана онлайн? Какви са разликите между различните видове пана за ограда? Заслужава ли си рискът да ги монтирате сами? А каква цена за монтаж на оградни пана е разумна и коя просто не си заслужава?

От улицата повечето декоративни метални огради изглеждат еднакво. Докато не се сблъскате с избора на качествена и надеждна ограда обаче, рядко си давате сметка колко много неща имат значение. Някои разлики може и да са маловажни, но други пряко касаят дълголетието, лекотата на инсталиране и здравината на конструкцията.

Ето и пет неща, които могат да повлияят на избора ви на оградни пана

Степен на защита от корозия

Дългосрочната защита от корозия на метала от съществено значение за вашето спокойствие през следващите години. Можете да намерите много оградни пана онлайн, но не всички те са качествено поцинковани.

Хубаво е оградата ви да е от стомана, но ако тя няма нужното покритие, не след дълго проблемите ви с нея ще започнат. Това е така, защото металът е податлив на ръжда и корозия.

Само поцинкованата стомана може да ви гарантира, че инвестицията ви в красива, модерна ограда ще си струва и след няколко десетилетия. Цинковото покритие не само защитава метала от влагата и киселинната среда, но също така и го прави устойчив на удар.

Вид на боята и метод на боядисване

Боята е слабото място на почти всяка ограда, тъй като тя е изложена на UV-радиация. Силното слънце може да нанесе големи щети на естетическия й вид, които да я загрозят.

Ето защо има голямо значение дали металните оградни пана са прахово боядисани. При този вид боядисване, не се използват разтворители, може да се нанесе по-дебел пласт боя, без да се получат шупли и неравности. Количеството отпадъци по време на обработката е минимално, което превръща тази технология в икономично и екологично решение.

Праховото боядисване е много издръжлива повърхностна обработка с отлични антикорозионни свойства. Покритието става здраво, устойчиво на UV радиация и атмосферни влияния.

Комплексни услуги

Съветваме ви да изберете един изпълнител на вашия проект, който да носи отговорност за него от началото до края. Когато ангажирате няколко изпълнителя, те лесно биха могли да си прехвърлят отговорността.

Изберете доверена фирма, която предлага надеждни и качествени оградни пана, доставка и монтаж.

Модерен облик

Разбира се, модерният, приятен за окото облик на вашата ограда определено има значение. Модерната визия само може да увеличи стойността на имота ви и също така да ви предложи сигурност и устойчивост. Не ви ли харесат металните оградни пана от пръв поглед, не се насилвайте да правите компромис. Просто разгледайте готовите проекти на набелязаните фирми и ще се ориентирате какво да очаквате.

Цена

И накрая, цената винаги има значение, макар да не е определяща, когато говорим за ограда. Тя зависи от размерите на вашата ограда и желания цвят. Преди да се откажете от цвета, който бихте искали, попитайте каква ще бъде разликата в цената. Попитайте също така за разходите за монтаж и условията на доставката.

Източник: https://ограднипана.бг/