Списък с нещата, които забравяме да почистим у дома

Всяка домакиня си има нейна си процедура и схема, която следва при ежедневнотото или месечното освежаващо почистване на дома. Дори да сте най-организираните чистници обаче е доста вероятно, все пак, да изпускате някои особено важни места и елементи от интериора, които също имат нужда от дезинфекция, но пък вие никога не взимате на предвид. Ще ви запознаем с някои от тях, като ви представим подробен списък с нещата, които забравяме да почистим у дома още сега! Нека да започнем голямото изброяване сега!

  1. Около мебелите

Почистването на мебелите е задължително, но също толкова важно е обаче да почистите и зоната около тях или по-конкретно зад дивана, под масата, между фотьойлите и така нататък. Точно на тези места обикновено има най-много прах вкъщи.

  1. Дистанционното

Наскоро учени установиха колко милион бактерии разнасяме със себе си ежедневно, държейки мобилния си телефон. Трябва да ви признаем, че цифрите бяха стряскащи и, че подобен е и случаят с дистанционното у дома!

  1. Аксесоарите в банята

Сапунерката, макар и държаща в себе си почистващ продукт, както и кошничката за четките за зъби, в която винаги има вода, събират доста микроби, които, сигурно, също забравяте да премахнете…

  1. Таванът

Никой не седи с поглед към тавана у дома, но ако си направете експеримент и се заседите поне 20 минути така, ще осъзнаете, че и таванът има нужда от почистване от време на време.

  1. Книгите

Словосъчетанията от типа на „прашни книги” , „ с дъх на стари книги” и така нататък съвсем не са нелогични или странни, а директно индикиращи опасността от събиране на микроби по тези места!

  1. Дръжката на вратата

От входната та чак до вътрешната дръжка на вратата в тоалетната – това са все интериорни аксесоари, които постоянно бараме с мръсни или чисти ръце (без значение)! Мийте и тях!