Цветовете на спалното бельо – на кои да заложим, за да се наспим добре

Спално бельо в светли цветове

През зимата, есента и ранната пролет можете да изберете спално бельо в светли цветове. Но ако настроението ви не се подобри и дори, напротив, се чувствате дори по-изнервени, трябва спешно да преминете към неутрални тонове, за да избегнете риска от безсъние.

Спално бельо в лилаво

Много психолози съветват да добавите лилави нюанси към спалнята, тъй като те ще ви помогнат да се почувствате по-добре, да заспите дълбоко и дори да подобрите вашата интуиция. Освен това цветът насърчава производството на хормона на съня мелатонин, което означава, че безсънието определено ще ви напусне.

Спално бельо в бяло

Един от най-добрите цветове като избор за спално бельо е белият. Той носи усещане за отмора, нежност и релакс. Особено добър избор е през пролетта и лятото, когато искате да противодействате на жегата и бързо да потънете в здравословен сън.

Освен това няма нужда да се притеснявате за хармонията със стените, тапетите и мебелите, защото те ще се съчетаят с белия цвят перфектно, без значение в какъв цвят сте ги избрали. Подобна комбинация само ще внесе допълнителна хармония и баланс. Подобен стил силно наподобява на скандинавския, а той е много модерен в момента.

Спално бельо в млечни нюанси

Млечните, перлени или телесни тонове придават усещане за сладост и спокойствие. Достатъчно е да видите тези цветове, за да пожелаете да се отпуснете бързо на леглото и да усетите красотата на спалното бельо отблизо. Млечните нюанси бързо ще ви унесат и ще ви помогнат да заспите дълбоко.

Спално бельо в черно

Черното спално бельо изглежда много стилно и оригинално. Но за да си позволите черно легло, без да навреди на психиката, е необходимо да добавите по-светли и живи цветове към стаята. Перлените и сивите цветове са перфектни. Освен това можете да украсите стаята с лъскави статуетки или други декорации, които ще блестят в тъмното, и ще имитират звездното небе.