Дизайн на стаи в модерен стил

DCIM100GOPROGOPR0796.JPG

Осъществете идеята за подреждане на мечтан апартамент. Свържете се със студио за дизайн и ремонт Luxorta. Ние не просто ще проектираме стая в модерен стил за вас, но ще създадем и реализираме индивидуална концепция за ремонт на апартамент, като вземем предвид вашите желания, интереси и състав на семейството.

Основен ремонт на апартамент според дизайнерския проект от „Ем Строй Ремонти” е модерен, стилен, но най-важното функционален. Апартаментът се превръща в продължение на вашия начин на живот и вашите вкусови предпочитания. Как постигаме това, определено ще ви разкажем съвсем скоро. Но първо, нека поговорим за темата на днешната ни статия.

 

Дизайнерски проект в модерен стил

 

Дизайнът на отделни стаи почти никога не се поръчва. И дори ако клиентът има такова желание, тогава специалистите са просто длъжни да обяснят какви могат да бъдат последствията. Това е същото като, че една жена ще направи само една трета от лицето си, а останалото ще остави както е. Също и с апартамента. Ако искаме да създадем функционално и стилно пространство, то е задължително това да се отнася за всички помещения, а не за конкретно помещение. В противен случай то ще се открои от останалите и ще се превърне в нещо като чуждо тяло, дори и да е красиво.

Затова ще разгледаме дизайна на отделните стаи в апартамента, като приемем, че сте поръчали  цялостен дизайнерски проект. Просто не говорим за други стаи.

 

Дизайн на баня в модерен стил

 

Банята, въпреки че заема малка площ в сравнение с общата площ на жилището, е много важна. Дори ако в коридора, хола и кухнята е направено стилно покритие, а банята не е сменена, то определено няма да се впише в цялостната концепция. Всичко това, защото ако сте имали ремонти дълго време, много се е променило. Тези промени могат ясно да се видят само като погледнете интериора на банята.

 

Какви са характеристиките на модерния интериор на банята

 

  • Дълъг плот, обикновено от стена до стена.
  • Наличието на не една, а две мивки, поставени една до друга.
  • Голямо огледало, което на практика покрива цялата стена, поставено на плота.
  • Душ кабина със стъклени прегради вместо готова душ кабина.
  • Свободностояща вана или ергономична вана без джакузи.
  • Довършени стени и подове не само с плочки със среден (стандартен) размер, но и с помощта на широкоформатни порцеланови плочки или мозаечни плочки с необичайна форма (триъгълна, кръгла, овална).
  • Устройството на ниши вътре в стените, които се използват като удобни рафтове. Важно е фугата на плочката да не е затворена с горни ленти и ъгли. Съвременните ремонти включват рязане на плочки под 45 градуса и използване на влагоустойчива епоксидна фугираща смес за фуги.
  • ВиК инсталация в черен цвят (смесители, хавлиено отопление, душ кабина). Не е задължително, но е възможно. Докато преди преобладаваше хром (мат или гланц).
  • Горните мивки на плота стават все по-често срещани и постепенно заменят вдлъбнатите и висящи модели. Въпреки че вкусовите предпочитания на собствениците на имоти тук са от голямо значение.
  • Вградена душ система (скрит монтаж), вградени смесители, окачени тоалетни с инсталация. Виждате само декоративната част и имате пълен достъп до функционалността. Останалото е по-добре да се скрие зад красиво покритие.

Какви характеристики на дизайна на банята могат да бъдат приписани на анти-тенденции

 

Не искам да бъда много категоричен, но все пак изброяваме някои тенденции, които стават все по-рядко срещани:

  • Хромирани шарнирни рафтове 1 или 3 броя, фиксирани в ъглите. Те бяха заменени от разширения на стени с влагоустойчиви гипсокартонени плоскости, облицовка от порцеланова облицовка и ниши. Освен това дизайнерът обмисля местоположението на вградените рафтове по такъв начин, че да изглежда, че в банята практически няма неща. В същото време ще имате кърпа под ръка, когато излизате от душа, а място има за всички принадлежности за баня.
  • Душ кабина с вградено радио и осветление. Всичко това е излишно, като звездното небе, което беше толкова желано, че беше направено, където беше подходящо, и където беше неподходящо.
  • Ъгли и надземни лайстни между стената и банята, на прага на входа, на ъглите на плочките и др. Всички съвременни ремонти включват съвместна инсталация, в тях не трябва да има надземни елементи. А модерното фугиране и хидроизолация ще осигури пълна херметичност и няма да позволи образуването на мухъл или гъбички.
  • Стъклени многоцветни черупки. Играхме достатъчно и това е достатъчно, всичко необичайно е къси тенденции. По-добре е да се даде предпочитание на съвременната класика.
  • Джакузи вместо вана. Ако по-рано те бяха популярни и бяха доста скъпи, сега малко хора се интересуват, а на цена те са почти равни на акрилна вана.

Може би трябва да завършим разговора за интериора на банята в модерен стил. Просто ние почти винаги сме готови да говорим за красота, разказвайки ви за модерни дизайнерски техники. Време е да преминем към следващата наболяла тема – детска или тийнейджърска стая.

 

Дизайн на тийнейджърска стая в модерен стил

 

Преди време – такава фраза може да характеризира подхода на нашите специалисти към този въпрос. Тоест, ние няма да предложим дизайна на стаята на момиче, което е в гимназията, превръщайки я в сладка стая на Барби. В края на краищата ще минат още няколко години и изобилието от розово, както и еднорози на тапетите, не само ще дразнят, но и ще предизвикат агресия.

Често тийнейджърите карат родителите си да направят ремонт в стаята им, само защото вече не отговарят на тяхната възраст и интереси. И в такива ситуации са възможни изключения, когато имате нужда от дизайн на модерна тийнейджърска стая, въпреки факта, че целият апартамент е добре реновиран.

 

Какво съветват психолозите за това какъв трябва да бъде интериорът на стаята на тийнейджъра

 

  • От гледна точка на здравия разум, а не дори на психологията, тийнейджърът трябва да спи сладко и да спи достатъчно. И за това той трябва да има удобно легло с удобен матрак. Освен това затъмнените завеси ще бъдат добро допълнение.
  • Зона за отдих и зона за учене трябва да бъдат и трябва да бъдат обособени. Ако няма достатъчно място за настаняване на всичко необходимо, тогава двуетажните легла с маса и системи за съхранение в долната част на конструкцията ще дойдат на помощ.
  • По-добре е да включите детето в избора на цветове и подредбата на мебелите в стаята, ако желае. В крайна сметка това ще бъде неговото лично пространство, където той трябва да се чувства комфортно и безопасно.

 

Какви са характеристиките на интериора за тийнейджъри според дизайнерските проекти на Ем Строй Ремонти

  • Нека предварително да преминем към размерите за възрастни. Не купувайте легло кола, ако синът ви е на път да влезе в гимназия. Освен това децата растат бързо, което означава, че трябва незабавно да се даде предпочитание на легла с размери за възрастни. Пълното легло ще осигури здрав сън. И това, по-специално, е превенцията на много заболявания.
  • Бюро и стол за учене. Ако детето ви е само на 2 годинки, тогава помислете как ще си напише домашните по-рано. Но ви препоръчваме да се погрижите предварително, че има място за инсталиране на пълноценно работно място. Ние ще предвидим такава възможност в дизайнерския проект.
  • Основната декорация на стените ще ви позволи да промените съдържанието, без да правите ремонт на всеки 2 години. Връщайки се към въпроса за еднорозите и автомобилите, струва си да се каже, че тапетите за боядисване ще бъдат най-доброто решение в повечето случаи. Има и допълнителни причини за това. Например, децата обичат да окачват плакати, карти, магнитна дъска по стените, да си водят бележки и накрая просто да рисуват по стените, без да мислят за последствията. И така, тапетите за боядисване ви позволяват да върнете стаята в чист вид няколко пъти.

Разбира се, освен тези съвети, има и други. Освен това за тийнейджърките и за тийнейджърите те ще бъдат различни. Ако искате да получите консултация от дизайнер по въпроса и да изчислите стойността на изработването на дизайнерски проект, просто  се свържете с нас по удобен за вас начин. Имаме много интересни идеи, които адаптираме към спецификата на живота на вашето семейство.

 

Източник – ЕкоДеТони