Погасяване на бързи кредити: полезна информация

Погасяването на експресни кредити може да бъде, както на един път (както често е при кредитите до заплата), така и на седмични или месечни вноски. Какво се случва обаче ако не можете да покриете вноските си на време?

Последици от невръщане на бързия кредит

Просрочването на бързите кредити може да има висока цена. Защото освен че ще продължите да дължите парите на заем, ще се натрупат и други разходи. По този начин, ако не спазвате срока за връщане, това, което е известно като лихва за забавено плащане, може да бъде приложено към вас. Които освен това се натрупват за всеки ден закъснение.

Субектът може също така да ви докладва в ЦКР, което да влоши кредитната ви история. Но последствията могат да стават все по-лоши, ако ситуацията продължава. Ако бъде разпоредено от съдия, те могат да конфискуват активите на ваше име и/или процент от ведомостта ви, докато не изплатите всичко, което дължите.

Други съображения относно бързите кредити

Основното предимство на бързите кредити е, че позволяват достъп до пари, които не разполагаме в момент на нужда.

Важно е да подчертаем, че когато прибягваме до бързи заеми и микрокредити, това трябва да е само в спешни случаи. Никога не го правете, за да уредите други дългове. Вероятно лихвите, които ще трябва да платите ще бъдат още повече и е възможно да изпаднете в така наречената дългова спирала.

Ако имате нужда от пари в определен момент, но не е толкова спешно, колкото би могло да бъде в други случаи, можете да проучите алтернативи като кредитна карта или да поискате заем от банката.

Тъй като в повечето случаи процесът се извършва онлайн, има вероятност да възникнат съмнения относно неговата надеждност и сигурност. Никога не пречи да сме предпазливи и в този случай трябва внимателно да прочетем дребния шрифт на условията, при които ще приемем кредита. Опитвайки се да се възползва от отчаянието, което клиентите обикновено представят, финансовата компания може да начислява злоупотреба с лихви и дори да участва в измамни практики.

Поради тази причина и в крайна сметка, когато искаме заема, трябва да обърнем внимание на лихвения процент, който сме съгласни да платим, и да преценим дали лихвата е справедлива или прекалено висока. Също така не можем да изпуснем от поглед дали ще успеем да върнем парите в рамките на определения срок и без да се отрази много негативно на икономиката ни.