Пролетни цветове в интериора на банята

Пролетните цветове винаги са в състояние да внесат много свежест и жизнерадост в интериора на банята. Това са цветовете на събуждащата се след дълъг зимен сън природа, които сякаш омайват с красотата си и ни карат да усетим дъха на горските цветя. Внесете тази прелест и във вашия дом!

Как да създадем пролетна цветова схема
Пролетните цветове са бодри и нежни, те веднага преобразяват декора и добавят хармония и естетика. Добре е да се спрете на не повече от четири цвята, които да използвате за декорация на помещението и да варирате между техните различни нюанси.

Пролетта се свързва с раждането на нов живот, ето защо цветовете й са пълни с живот и енергия. В същото време въздействат отморяващо и балансиращо върху психиката.
Керамичните плочки, както и тези, изработени от гранитогрес, могат да направят за вашата баня истински чудеса.
Пролетта е сезонът на прекрасните нарциси в бяло, жълто и оранжево, на пъстроцветните лалета и зюмбюли, минзухарите, игликите, люляка, разцъфтелите черешови, ябълкови, кайсиеви и вишневи дръвчета.
Изберете някой от пленителните модели плочки за баня, изобразяващи напъпили или цъфнали клонки и го използвайте като разнообразен акцент, който да оживи едноцветната стена. Може да се спрете и на подобен вариант с фриз в горната част или средата на стената. Ефектът също ще е очарователен.

Ето още няколко идеи за пролетни цветове:

Зелено
Това е цветът на тревата и винаги е печеливш избор, що се отнася до помещение като банята, където отпускащата атмосфера е задължителна.

Бяло
Заиграйте се с нюансите на бялото и го използвайте в комбинация с други цветове. Така ще създадете уникален и свеж декор.

Синьо
Цветът на безкрайното небе винаги въздейства много положително върху човешката психика. Веднага привлича внимание и провокира усещане за свобода. Синият цвят е перфектен за банята, защото е и един от символите на чистотата. В комбинация с по-светлите нюанси на топлите цветове създава неотразим уют и красота.

Източник: Всичко за фаянса – faians.com