Когато искаш да ремонтираш къщата, а тя продължава да се руши?

Това е доста честа дилема сред много хора в страната. Как да ремонтираш постоянно нещо, което продължава и продължава да се руши? Как да продължаваш да влагаш пари в тази къща, която не се знае има ли бъдеще или не? Нека се опитаме да отговорим на няколко от важните въпроси.
Как правилно да инвестирате парите си в къщата на село? Това е въпрос изцяло насочен към вас – помислете какво, ще правите с къщата. Дали ще я продавате, дали вие ще живеете в нея. Това са двете основни неща, които са важни за ремонта на къщата. Какво, ще става с нея? Ако сте решили да живеете в нея, ще трябва да вложите повече пари. Ако искате да я продавате, може да минете по тънката линия с леки ремонти, но пък печалбата ви ще е малка.
Ако изберете да я задържите за себе си.
Ще трябва да минете през всички възможни и наложителни ремонти. Покрив, стени, ел.инсталация, прозорци, под, мазе ако имате и прочее. Да ремонтираш къща не е малка работа, нито лесна. Това което може да направите, когато ремонтирате къща и искате да я задържите за себе си е, да избирате по-качествени материали и да се вслушвате в коментарите на другите.
Да си представим за момент, че сте чули от познат, че фирма Х за дограма прави страхотни дограми. Разпитайте и други, вижте какво им е мнението и ако повечето от хората са доволни (все ще се намери някой, които не е доволен на 100%) може да вземете тази дограма. Внимавайте и с цената естествено!
Ако искате да продадете къщата.
Тогава може да направите две неща – да я продадете във вида в които е сега или да я стегнете и да и вземете повече. Лично наш съвет би бил, ако къщата ви е в някое малко село до малък град, не се опитвайте да я оправяте на 100%. Тук все пак не говорим за къща на морето или в някой голям град, за да има смисъл от сериозни ремонти. Тези къщи са доста слабо търсени и ако преровите в интернет, ще видите ,че всеки бяга от селото и отива към града. Може да е време да продавате и вашата къща.
Вложете достатъчно труд и средства в това да поправите сериозните проблеми. Може да има теч на тавана, дупка в стената или пък слаби прозорци. Направете я подходяща за живеене (ако може и има смисъл да се прави) и тогава я продайте.