Как да изберем перфектното единично легло?

Добрият сън е ключът към здравето и, както знаете, не трябва да пестите при избора на матрак и легло. Лекарите отдавна са доказали, че в почти половината от случаите причината за болки в гърба е неправилното легло. Ако покупката е направена правилно, като се вземат предвид всички правила и препоръки, тогава сънят ще донесе истинска почивка и релаксация, а на сутринта винаги ще се събуждате отпочинали. От Мебели Дискрет съветват как да направите най-точния избор на единично легло.

Добра идея ли е единичното легло да има място за съхранение?

Мястото за съхранение под единичното легло може да спести доста място в гардероба ви. Независимо от неговите размери, спокойно можете да използвате това пространство за съхранение на сезонни дрехи или вещи, които използвате по-рядко. Единичните легла с повдигащ механизъм разполагат с по-голямо пространство и в тях можете да поберете повече неща. От друга страна моделите с чекмеджета са изключително удобни за ежедневна употреба.

Единично легло за детска стая

Купуването на единично легло за детска стая може да се окаже трудна задача, тъй като на пазара се предлагат много разнообразни модели. Има значителни предимства пред различни компактни дивани или сгъваеми столове, както и пред масивно двойно легло:

  • по-лесно е да го поставите в малка стая, особено ако има удължена правоъгълна форма. Това легло може да бъде прикрепено към стената и няма да създава затруднения при смяна на бельото;
  • ако имате две или повече деца, за предпочитане са няколко единични легла пред едно двойно. Децата няма да се намесват едно в друго в съня, да дърпат одеяло или да притискат по-малките си братя и сестри с теглото си;
  • за разлика от различни фотьойли и дивани, дори и за най-малкото легло можете да изберете висококачествен ортопедичен матрак. Такъв матрак не само ще позволи по-добър сън, но и ще облекчи ненужното натоварване на гръбначния стълб;
  • единичното легло може лесно да бъде допълнено с различни функционални механизми, което е особено важно за родители, които имат деца с увреждания или проблеми с гръбначния стълб.

Тапицираното единично легло удачен избор ли е?

Тапицираните единични легла са подходящи при малки деца, тъй като предпазват от нараняване. От друга страна те са подходящи за всяка възраст, тъй като могат да имат много разнообразни дизайни. По този начин тази мебел може да послужи като декорация в стаята, вписвайки се в нейния интериор.

Ъглови единични легла – перфектният избор за детска стая с две деца

Ъгловите единични легла са най-добрата опция за детската стая, в която живеят повече деца. По този начин можете да зонирате помещението, създавайки различни дизайни на стаята. Ако децата са момче и момиче чудесен вариант ще бъде едната половина да бъде в син цвят с любимите анимационни герои, а другата в розово с принцеси. В този случай ъгловите единични легла ще се впишат чудесно, без да заемат излишно пространство.