Колко струва ремонт на нов апартамент до ключ?

Голяма грешка при избора на изпълнител за довършване на апартамент в нова сграда, според критерия за цената на квадратен метър по етаж. Цената на ремонта според схемата за умножаване на площта на апартамента по приблизителните разходи е много погрешна. Освен ако, разбира се, първоначалната цена на квадрат не е твърде висока. Можете да видите цената на основните и някои видове работи, на сайта ни за довършителни ремонти в София.

Последователност, етапи на работа и график на ремонта в нова сграда

Съгласете се за реалните срокове за завършване на работата, подгответе се психически за факта, че сроковете не са най-важното нещо в разумни граници. Основното качество на извършената работа. Много е важно да поканите бригадир или екип на етапа на приемане на апартамент от предприемач, преди да подпишете документите за приемане на нов апартамент.

Според стандарта периодът за отстраняване на установените недостатъци обикновено е до месец. Не забравяйте да се уверите, че всички прозорци и первази в апартамента не съдържат драскотини и чипове. Механиката на хардуера и отварянето на прозорци трябва да работи добре.

Огледайте инсталираните отоплителни радиатори, те трябва да са във фабричния филм. Ако имате измазани стени, не забравяйте да ги почукате за лоша адхезия на мазилката. Проверете нивото на пода и тавана, отклонението на нивата не трябва да надвишава 2 сантиметра.

След като разработчикът напълно ви е предал работата си, той е взел предвид всички ваши претенции, не забравяйте да смените входната врата. Обикновено входните врати от разработчика са много некачествени и крехки. Смяната на вратата ще ви предпази от кражба на строителни материали и скъпи специализирани инструменти по време на ремонти и ще запази имуществото ви в бъдеще.

След като сте избрали бригада или бригадири, които ще направят ремонт във вашия апартамент . Съгласете се с майсторите, които ще купуват материали за ремонта. Ако сте поели тази отговорност, издайте карта за отстъпка за строителен хипермаркет, това може да бъде отстъпка до 7%.

Струва си да се отбележи, че когато ремонтира апартамент в нова сграда, собственикът е изправен пред факта, че асансьорът в сградата не работи. Този позор ще продължи поне първите два месеца след доставката на къщата. Това е много неудобно и скъпо при вдигане на материали в апартамент. Намерете няколко студенти хамали в рекламата за тези цели, те ще ви спестят добра сума за целия ремонт.