Предимства от използването на дебитна карта

Дебитната карта е полезен и отличен метод за плащане, тъй като работата с нея е много проста.  Свързана е с банкова сметка и това ви позволява да плащате в магазини или да теглите пари в брой от банкомати, като моментално приспадате сумата на операцията върху наличния баланс в свързаната сметка. В случай, че няма достатъчно пари в тази сметка, операцията не може да бъде извършена, следователно няма начин да задлъжнеете.

Предимства от използването на дебитна карта

Имате по-добър контрол върху разходите си, тъй като като свържете вашата дебитна карта със спестовната си сметка, можете да прегледате финансите си и да извършвате транзакции от вашето мобилно банкиране или интернет банкиране, когато е необходимо.

Живеете без дългове, защото използвате само парите, които имате в сметката си за разлика от кредитните карти, при които трябвате да върнете използваната сума с лихва.

Това е най-практичният начин да носите и разполагате с парите си, замествайки парите в брой.

Можете да пазарувате онлайн удобно, безопасно и бързо.

Имате безконтактна технология или безконтактни плащания, позволяващи по-бързо, по-лесно и по-удобно плащане.

Можете да теглите от всеки банкомат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Основната функция на банкоматите е да улесняват процедурите, в допълнение към търсенето на начини за подобряване на услугите, които различните финансови институции предлагат на своите клиенти всеки ден. За да ги използвате, не е необходимо да сте свързани с интернет или да извършвате транзакции в определен час, тъй като те могат да се използват 24 часа в денонощието, и 7 дни в седмицата.

Предимства на използването на банкомат

Той позволява финансовите транзакции да се извършват бързо и безопасно, 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата.

Предлага се на национално и международно ниво

Спестява ви време, като избягва опашките в банките.

Освен теглене или депозиране на пари, той ви позволява да извършвате други операции, като плащане на основни услуги, преводи.