Рисуване по номера – красиво и полезно хоби

Оцветяването по номера е перфектно занимание за свободното време, защото носи спокойствие, удовлетворение и положително настроение. Това е един от най-добрите начини да премахнете стреса, да подобрите концентрацията си, като отстраните погледа си от екраните, и да създадете нещо красиво с ръцете. Най-хубавото е, че не се изисква предварителна подготовка за рисуване по номера, защото тези невероятни картини с най-различни теми и размери се продават с всичко необходимо – платно с принтиран дизайн, бои, четки и дървени рамки.

 

Това, което трябва да направите, е да запълните контурния елемент с посочения номер на боята. Така за няколко дни ще създадете невероятна картина на природен или градски пейзаж, портрет на човек или животно, фигурална или абстрактна композиция. На пазара се предлагат картини с множество теми и стилове, така че всеки да намери това, което търси и харесва. Останалото зависи от личните ви предпочитания, а уменията, както се казва, идват с опита.

Няколко съвета за начинаещи

Каквото и картина да изберете, ето няколко препоръки, които е добре да спазвате, за да улесните оцветяването и да получите по-добър резултат. Изберете достатъчно светло място до прозорец и работете на естествена светлина, за да не напрягате очите си. Така истински ще си починете, докато се забавлявате. Старайте се да не излизане от контурите на принта, като осигурите добра опора на китката и стабилен захват на четката.

 

Важно е също да спазвате инструкциите за употреба на боите. Обикновено това са акрилни бои, които не се разреждат с вода, освен в определени случаи, когато повърхността на боята е засъхнала и са й нужни само няколко капки вода. Същото важи и за четките. Измийте космите с хладка вода и сапун след всяко ползване.

Хоби, което лекува и радва

Хиляди хора по света практикуват рисуване по номера. Това хоби намалява тревожността при възрастните хора, стимула въображението и изпълнява функцията на “тренировка” за мозъка. В резултат се подобрява както паметта, така и качеството на съня. Терапевтичният ефект не е единственият плюс, защото след като завършите картината, тя ще остане да ви радва дълго време като акцент в интериора на дома.